Vijesti

07.06.2022.
MANIFESTACIJA MATURANTI OPĆINE CENTAR
Maturanti općine Centar svečano prodefilovali glavnim ulicama grada
U organizaciji Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar, a povodom okončanja osnovnoškolskog obrazovanja danas su maturanti iz 11 osnovnih škola sa Centra prodefilovali glavnim ulicama grada i općine Centar i tako obilježili završetak jednog svog poglavlja u životu.
07.06.2022.
Sanacija stepeništa i pješačkih staza na području općine Centar
Krajem maja radnici građevinske firme „Sela“ su okončali radove na sanaciji pristupnog stepeništa u Ulici Husrefa Redžića kod broja 10.
06.06.2022.
OPĆINA CENTAR I NARODNO POZORIŠTE POTPISALI UGOVORE
Besplatne karte za učenike i osobe treće životne dobi
Danas je u prostorijama Narodnog pozorišta Sarajevo upriličeno potpisivanje dva ugovora o realizaciji projekata namijenjenih osnovcima i najstarijoj populaciji sa područja općine Centar.
06.06.2022.
Općina Centar nagradila najbolje osnovce
Danas je u prostorijama Osnovne škole „Hasan Kikić“ na Gorici, u organizaciji Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar, upriličena svečanost za 112 učenika devetih razreda iz 11 osnovnih škola sa Centra koji su ostvarili najbolji uspjeh sa prosjekom ocjena 5.0 tokom svog dosadašnjeg školovanja.
06.06.2022.
„Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju“ obilježio 76. godišnjicu
Povodom 76. godina od osnivanja Javne ustanove „Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju“ danas je u prostorijama ovog centra upriličena svečana školska priredba na kojoj su polaznici Centra svojim gostima upriličili prigodan kulturno-umjetnički program.
05.06.2022.
NAČELNIK MANDIĆ PRISUSTVOVAO OTVARANJU
Općina Centar podržala četvrti po redu OREA Art Market u Sarajevu
Četvrto izdanje OREA Art Marketa otvoreno je danas u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine.
04.06.2022.
Predsjedavajući Đozo otvorio Državno prvenstvo u stonom tenisu
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo otvorio je jutros Državno prvenstvo u stonom tenisu za mlade kadetkinje i kadete u Rekreativnom centru "Pionirska".
03.06.2022.
Naredne sedmice započinje tradicionalni malonogometni turnir „FIS GOL 2022“
U organizaciji Futsal akademije Centar i Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju, a čiji je osnivač Općina Centar, u ponedjeljak 6. juna 2022. godine započinje tradicionalni malonogometni turnir „FIS GOL“ 2022“, čiji je jedan od pokrovitelja i Općina Centar.
03.06.2022.
Objavljen javni poziv za narednu fazu obnove objekta kultnog FIS-a
U okviru projekta obnove dijela prostorija u FIS-u nakon pripremnih radova slijedi faza zanatsko-monterskih radova, što podrazumijeva izvođenje radova na zamjeni gasnih i elektroinstalacija.
03.06.2022.
Zatvoren javni poziv za dodjelu sredstava za mobilnost mladih
Zatvoren je javni poziv za dodjelu sredstava za mobilnost mladih koji je Općina Centar objavila putem nadležne Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport. Novčana sredstva koja su obezbijeđena u ovogodišnjem budžetu Općine za ovu namjenu su utrošena.
03.06.2022.
JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BOSNI I HERCEGOVINI
Objavljen direktni poziv za dostavu projektnih prijedloga partnerskih mjesnih zajednica iz Centra
U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ (faza II) Općina Centar Sarajevo u saradnji sa UNDP objavljuje direktni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga namijenjen partnerskim mjesnim zajednicama koje učestvuju u II fazi pomenutog projekta u kojem su predviđena sredstva za finansijsku podršku prioritetima predloženim od strane partnerskih mjesnih zajednica, koji su definisani na forumima građana i građanki, a u skladu su sa razvojnim strategijama jedinica lokalne samouprave (JLS).
02.06.2022.
Komedija „Cosa Nostra“ na sceni Centra kulture i mladih
U velikoj sali Centra kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1), u subotu, 4. juna u 19 sati bit će izvedena komedija „Cosa Nostra“.
02.06.2022.
USVOJENA ODLUKA I PROGRAM PRIVREMENOG KORIŠTENJA JAVNIH POVRŠINA
Novi kriteriji za zauzimanje javnih površina na području općine Centar
Općinsko vijeće Centar je na prijedlog načelnika Srđana Mandića na današnjoj sjednici usvojilo Odluku o privremenom korištenju javnih površina kao i Program privremenog korištenja javnih površina na području općine Centar Sarajevo.
02.06.2022.
Održana 18. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Općinsko vijeće Centar održalo je u četvrtak 2. juna 2022. godine 18. redovnu sjednicu koju je vodio predsjedavajući Sejad Đozo.
02.06.2022.
ZAVRŠNI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI VODOVODNE MREŽE
Uskoro započinje sanacija stepeništa za naselje Borak
Do početka naredne sedmice planirano je da radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ okončaju radove na rekonstrukciji vodovodne mreže za naselje Borak, što predstavlja preduvjet za sanaciju stepeništa.
01.06.2022.
VELIKI BROJ SUGRAĐANA PRISUSTVOVAO SVEČANOSTI OTKRIVANJA SPOMENIKA
Najveći sportista Bosne i Hercegovine Mirza Delibašić dobio svoj zasluženi spomenik
U prisustvu velikog broja sugrađana, predstavnika političkog, javnog, sportskog i kulturnog života danas je na platou Kulturno-sportskog centra Skenderija svečano otkriven spomenik posvećen najvećem bh sportisti svih vremena Mirzi Delibašiću Kinđetu.
01.06.2022.
MANDIĆ I NANIĆ POTPISALI UGOVOR
Općina Centar izdvojila još 10.000 KM za izgradnju muzeja 505. viteške brigade
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić potpisali su danas ugovor o dodjeli sredstava za sufinansiranje izgradnje Muzeja 505. viteške brigade Petog korpusa Armije Bosne i Hercegovine u Bužimu, prema kojem će iz budžeta Općine Centar biti izdvojeno 10.000 KM za sufinansiranje projekta.
01.06.2022.
PROJEKAT CENTRA ZA SPORT I REKREACIJU
Besplatna ljetna škola atletike
Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ u saradnji sa Službom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar organizuje besplatnu ljetnu školu atletike za učenike osnovnih škola sa područja općine od I do IX razreda.
01.06.2022.
Sutra 18. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Osamnaesta redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 2. juna 2022. godine sa početkom u 10 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
31.05.2022.
Ceremonija otkrivanja spomenika Mirzi Delibašiću sutra u 19 sati
Organizacioni odbor za podizanje spomenika najboljem sportisti BiH svih vremena Mirzi Delibašiću nakon sagledavanja svih okolnosti donio je odluku da se ceremonija otkrivanja spomenika prolongira za 24 sata.