Održana 40. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar

U četvrtak 30. maja 2024. godine održana je 40. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).

Na sjednici je usvojena Odluka o izmjeni odluke o jednokratnoj novčanoj pomoći porodicama sa troje i više djece na području općine Centar. Usvojeni  su i prijedlozi odluka o dodjeli u zakup stanova u ulicama Tina Ujevića 27/pr, Kevrin potok 4/pr, Avde Jabučice 30/pr, Čekaluša 23/pr i Armaganuša. 

 

Većinom glasova prisutnih vijećnika usvojeni su prijedlozi odluka o dodijeli u zakup neposrednom pogodbom poslovnih prostorija Općine Centar Sarajevo u ulicama Maršala Tita 12, Maršala Tita 54 (dvorište) i Tabašnica 11.

 

Vijećnici su usvojili i Prijedlog odluke o dodijeli u zakup neposrednom pogodbom poslovne prostorije Općine Centar Sarajevo u Ulici Čekaluša 10.  

 

Potrebnu većinu glasova prisutnih vijećnika dobio je i Prijedlog odluke o razrješenju člana Komisije Općinskog vijeća za obrazovanje, dok Odluka o imenovanju nove članice ove komisije nije imala potrebnu većinu glasova prisutnih vijećnika. 

 

Prijedlog odluke o davanju na upravljanje i korištenje građevinskog zemljišta na lokalitetu Narodnog pozorišta i lokalitetu Bolnice Jezero u Sarajevu također nije dobio potrebnu većinu glasova.  

 

Na kraju sjednice Općinskom vijeću prezentirana je informacija o inicijativi vijećnika Fazlić Samira, te informacija o obrascima periodičnog finansijskog izvještaja za period 1.1. – 31.3.2024. godine.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti