NASTAVAK PROJEKTA POVEĆANJA SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU

Nova saobraćajna signalizacija u Centru

Na osnovu ugovora za održavanje postojeće i postavljanje nove saobraćajne signalizacije, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor firme „Sacom“ Kadrija Muratović naredne sedmice je planiran početak realizacije ovog projekta.
Nova saobraćajna signalizacija u Centru

Za pomenutu namjenu iz ovogodišnjeg općinskog budžeta biće izdvojen iznos od 99.137 KM. Na osnovu zahtjeva i inicijativa naših sugrađana i savjeta mjesnih zajednica u okviru realizacije projekta ocrtavanja horizontalne i postavljanja nove vertikalne saobraćajne signalizacije, Služba za stambene i komunalne poslove Općine Centar izdala je nalog pomenutoj firmi sa detaljnim lokacijama i specifikacijama radova na području 19 mjesnih zajedica u Centru. 

 

-Na osnovu potpisanog ugovora na 65 lokacija planiramo postaviti i obnoviti saobraćajnu signalizaciju, što podrazumijeva iscrtavanja parking mjesta za invalidne osobe, postavljanje usporivača saobraćaja motornih vozila takozvane vibracione trake. Također je planirano postavljanje ležećih policajaca, te novih saobraćajnih znakova ograničenja brzine, zabrane zaustavljanja i parkiranja, znakova za obavezan smjer, kao i saobraćajnih ogledala, te iscrtavanje postojećih pješačkih prelaza sa pratećom horizontalnom signalizacijom i označavanje postojećih autobuskih stajališta. Sa početkom nove građevinske sezone nastavljamo sa projektom povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju posebno djece kod dolaska i odlaska iz škole. Oko dvije osnovne škole „Šip“ i „Silvije Strahimir Kranjčević“ planiramo iscrtati horizontalnu i postaviti vertikalnu saobraćajnu signalizaciju, te svjetlosnu vertikalnu signalizaciju (solarni treptači) za upozoravanje vozača na saobraćajnicama oko pomenutih osnovnih škola, objasnio je Vedad Jusić iz Službe za stambene i komunalne poslove Općine Centar, koja je realizator ovog projekta. 

 

U prethodnom periodu u okviru projekta povećanja sigurnosti učenika u saobraćaju, okončani su radovi na sanaciji raskrsnica i postavljanju horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije kod osnovnih škola „Musa Ćazim Ćatić“, „Isak Samokovlija“, „Alija Nametak“, „Hasan Kikić“, „Nafija Sarajlić“ i „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ na Koševskom brdu.

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti