U SARADNJI SA KJU „PORODIČNO SAVJETOVALIŠTE“

Općina Centar podržala projekat „Predbračno savjetovanje“

Općina Centar Sarajevo je putem Službe za boračko – invalidsku i socijalnu zaštitu podržala i priključila se realizaciji projekta „Predbračno savjetovanje“ koji implementira Kantonalna javna ustanova „Porodično savjetovalište“. Projekat je namijenjen i dostupan svim stanovnicima općine Centar Sarajevo koji u toku 2024. godine odluče da stupe u bračnu zajednicu.
Općina Centar podržala projekat „Predbračno savjetovanje“

-U okviru promocije novih socijalnih usluga i promocije novog pristupa socijalnoj zaštiti na lokalnom nivou, vrlo je važno stvarati okruženje i uslove za razvoj zdravih porodica. U skladu sa podacima i statističkim pokazateljima, evidentna je tendencija rasta brakorazvoda i upravo iz tog razloga u Općini Centar Sarajevo želimo da djelujemo preventivno na smanjenje rizika od razvoda. Vrlo je važno u odnosu na izazove društva i rizike koje sa sobom nosi ubrzan način života, sistemski pružiti snažniji odgovor i preventivno razvijati otpornost pojedinca i društva, pojasnila je pomoćnica načelnika nadležne službe Amra Hašimbegović Vučković.

Projekat „Predbračno savjetovanje“ se realizuje u tri faze, dakle svi prijavljeni budući parovi potrebno je da prođu kroz tri psihoedukativna interaktivna susreta, a jedan od uslova je da se vjenčanje zaključi do kraja 2024. godine.

Svi zainteresovani bez obzira na to da li matičar izlazi na izmještenu lokaciju ili se vjenčanje realizuje u prostorijama Općine, mogu prijaviti za aktivno učešće u ovom socijalnom programu, kako bi osigurali svoje mjesto.

Napominjemo da će prvih 120 parova biti u prilici da ostvare povlastice dobijanja na poklon vaučera u jedinstvenom iznosu od po 300,00 KM, koje dodjeljuje Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo.

Pozivamo vas da svoje mjesto u socijalnom programu „Predbračno savjetovanje“ rezervišete što prije, obzirom na ograničen broj parova (120 parova). 

Prijave se vrše u Kantonalnoj javnoj ustanovi „Porodično savjetovalište“, putem telefona: 033/582-050 svaki radni dan od 08-16 sati.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti