Obavijest za korisnike registra poljoprivrednih gazdinstava i registra klijenata

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače, fizička i pravna lica sa područja općine Centar Sarajevo koji su upisani ili treba da se upišu u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registar klijenata (RK), da do 31. maja 2024. godine izvrše upis, ažuriranje podataka, odnosno prijavu promjena na svom poljoprivrednom gazdinstvu kod nadležne općinske službe, a u skladu sa Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata („Službene novine Federacije BiH“, broj 42/08).
Obavijest za korisnike registra poljoprivrednih gazdinstava i registra klijenata

Naime, shodno uputama Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obavještavaju se svi klijenti koji su upisani u RPG i RK ( Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata) da je u proceduri objava izmjene Pravilnika o upisu u RPG i RK kojom se rok za ažuriranje podataka u RPG i RK produžava do 31. maja samo u ovoj godini zbog uvođenja novih mjera i značajnijih izmjena Programa novčanih poticaja u 2024. godini. 

Dakle, gazdinstva koja nisu ažurirala podatke u roku moći će to uraditi do 31. maja. Oni koji su već ažurirali, a žele nešto dopuniti to mogu ukoliko nisu već predali prijavu proizvodnje (P-1) u nadležno kantonalno ministarstvo.

Upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i registar klijenata (RK), kao i ažuriranje, odnosno prijava promjena podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava i registru klijenata je uslov za ostvarivanje prava na poticaje u oblasti poljoprivrede.

 

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti