Vijesti

28.03.2023.
Obilježena godišnjica smaknuća 55 Sarajlija antifašista
Kod spomen-obilježja ispred Filozofskog fakulteta podignutog u čast 55 ilegalaca Sarajeva koje je po naredbi zločinca Vjekoslava Maksa Luburića ustaški prijeki sud osudio na vješanje, danas je polaganjem cvijeća i odavanjem dužne počasti obilježena godišnjica stradanja naših sugrađana koji su ubijeni pred sami kraj Drugog svjetskog rata 28. marta 1945. godine.
28.03.2023.
Općina Centar ne ruši objekat "Vila Braun"
S ciljem istinitog informisanja javnosti, a u vezi pisanja portala „Faktor“ da Općina Centar ruši objekat "Vila Braun", izdajemo sljedeće saopštenje za javnost:
28.03.2023.
GIMNASTIČKA DVORANA U FIS-U
Besplatna škola gimnastike za mališane
Općina Centar Sarajevo u saradnji sa JU „Centar za sport i rekreaciju“, realizuje projekat „Besplatna škola gimnastike“.
28.03.2023.
GRANT ZA NAGRAĐIVANJE MLADIH USPJEŠNIH POJEDINACA
Općina Centar raspisala javni poziv za dodjelu sredstava
Općina Centar Sarajevo raspisala je javni poziv za dodjelu sredstava iz budžetskog granta za nagrađivanje mladih uspješnih pojedinaca za 2023. godinu.
28.03.2023.
DIGITALIZACIJA USLUGA - U FUNKCIJI VIBER CHATBOT APLIKACIJA
E-matičar – Online zahtjevi za izvode iz matičnih knjiga
U cilju omogućavanja bržeg i efikasnijeg pružanja usluga i povećanja zadovoljstva korisnika podsjećamo da je Općina Centar u rad pustila Viber ChatBot aplikaciju koja predstavlja još jedan iskorak u digitalizaciji usluga Općine Centar kao i uvođenju servisa E-matičar za sve građane Općine.
27.03.2023.
ZAHVALJUJUĆI PODRŠCI OPĆINE CENTAR
Hrabra Sarajka Nurka Burazerović dobila spomenik
Danas je u Aleji velikana na Gradskom groblju „Bare“ načelnik Općine Centar zajedno sa članovima porodice otkrio nadgrobni spomenik posvećen Nurki Burazerović.
27.03.2023.
JAVNI POZIV OTVOREN DO 30. NOVEMBRA
Općina Centar finansijski podržava inovatorska istraživanja
Služba za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu Općine Centar objavila je javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih razvoju i unapređenju inovatorskog istraživanja na području općine Centar Sarajevo za 2023. godinu.
27.03.2023.
PODRŠKA ZA PODUZETNIKE
U četvrtak Help Desk sesija - Autorsko pravo i pravo intelektualnog vlasništva
Općina Centar Sarajevo, u partnerskom djelovanju sa Općinom Novo Sarajevo, Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalnim univerzitetom BURCH, Udruženjem BIT ALLIANCE Sarajevo, Advokatom Sabinom Čelik iz Sarajeva i Knjigovodstvenim biroom AssetFin d.o.o., provodi aktivnosti projekta „LEADER: Local Economy Activation – Development through Entrepreneurship Recovery/LIDER: Aktiviranje lokalne privrede - Razvoj kroz oporavak preduzetništva“. Jedna od aktivnosti bila je i raspisivanje javnog poziva „Pokreni svoj kreativni ili ICT biznis“.
27.03.2023.
TEATARSKA SCENA CENTRA KULTURE I MLADIH
Sutra predstava za najmlađe „Bajka o ribaru i ribici“
Sutra se na teatarskoj sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih“, čiji je osnivač Općina Centar, igra predstava za najmlađe pod nazivom „Bajka o ribaru i ribici“.
24.03.2023.
PROJEKAT SANACIJE KLIZIŠTA I IZGRADNJE NOVE FISKULTURNE SALE
Počelo uklanjanje neuslovne sale za tjelesni odgoj OŠ „Vladislav Skarić“
Nakon okončanja pripremnih radova urbanističko-građevinski inspektor iz Inspektorata Općine Centar je, početkom ove sedmice, uveo KJKP „Rad“ u posao uklanjanja neuslovne fiskulturne sale iz dvorišta Osnovne škole „Vladislav Skarić“. Uklanjanje objekta fiskulturne sale predstavlja samo jedan segment sveukupnog projekta u kojem zajednički učestvuju Općina Centar, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Zavod za izgradnju KS. Pored rušenja objekta sale predviđena je sanacija klizišta, te izgradnja nove fiskulturne sale.
24.03.2023.
CENTAR KULTURE I MLADIH
„Vuneno pozorištance“ obradovalo mališane
Jučer je prostorijama organizatora projekta, Javne ustanove „Centar kulture i mladih“, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, održana radionica pod nazivom „Vuneno pozorištance“.
24.03.2023.
ULICA HUSREFA REDŽIĆA
Počinje izgradnja dva nova ciciban igrališta na Ciglanama
Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo započeli su sa radovima na demontaži oštećenog i dotrajalog mobilijara na dječijim igralištima u Ulici Husrefa Redžića u naselju Ciglane.
24.03.2023.
NASTAVAK PODRŠKE KJP SKENDERIJA
Općina Centar izdvojila 40.000 maraka
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić posjetio je jučer Kantonalno javno preduzeće Skenderija i tom prilikom sa direktorom Damirom Petrinićem potpisao dva ugovora.
23.03.2023.
Proljetna akcija prikupljanja kabastog otpada na području Centra
Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ tokom aprila i maja ove godine organizuje proljetnu akciju prikupljanja kabastog otpada na području devet općina Kantona Sarajevo.
23.03.2023.
RASKRSNICA ULICA KRANJČEVIĆEVA I MARŠALA TITA
U toku postavljanje kamena na pješačkom platou
Radnici građevinske firme „Dinalsa“ d.o.o. Sarajevo zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama intenzivno rade na uređenju pješačkog platoa smještenog na raskrsnici ulica Kranjčevićeva i Maršala Tita.
23.03.2023.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Nabavka i postavljanje video nadzora na području MZ „Crni vrh-Gorica“
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinske Službe za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu pokrenuo novu proceduru javne nabavke.
23.03.2023.
PREDSTAVNICI OPĆINE CENTAR URUČILI MEDALJE
Završen turnir u odbojci za dječake
Jučer je u organizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, u FIS-u održan turnir u odbojci za dječake.
22.03.2023.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Počeo turnir u odbojci za dječake
Danas je pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u realizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ počeo turnir u odbojci osnovnih škola sa područja općine Centar.
22.03.2023.
ULICA MUHAMEDA HADŽIJAHIĆA
Počela izgradnja još jednog ciciban igrališta u Centru
Radnici firme Flex Invest d.o.o. Sarajevo započeli su jutros radove na izgradnji još jednog ciciban igrališta za mališane u Centru i to u Ulici Muhameda Hadžijahića na Koševskom brdu.
22.03.2023.
ZAVRŠEN PROJEKAT „MOJ KRUG PODRŠKE“
Načelnik Mandić razgovarao sa mališanima
Jučer su u Osnovnoj školi „Hasan Kaimija“ predstavnici Udruženja „Duga“ održali prezentaciju projekta „Moj krug podrške“, a prezentaciji su u ime Općine Centar koja je finansirala projekat prisustvovali načelnik Srđan Mandić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.