OPĆINA CENTAR PODRŽALA ORGANIZACIJU TURNIRA

Podrška organizaciji Memorijalnog međunarodnog turnira „Kenan Kudus“

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je odluku kojim se odobrava isplata sredstava u iznosu od 5.000 KM „Sportskom društvu slijepih i slabovidnih Kantona Sarajevo“.
Podrška organizaciji Memorijalnog međunarodnog turnira „Kenan Kudus“

Navedena sredstva su, između ostalog, odobrena i za organizaciju Memorijalnog međunarodnog turnira u govornom pikadu za slijepe i slabovidne osobe „Kenan Kudus“. 

– Na ovom četvrtom po redu memorijalnom turniru, koji će biti održan 5. oktobra ove godine, a koji nosi naziv po preminulom predsjedniku sportskog društva Kenanu Kudusu, svoje učešće je potvrdilo osam ekipa od čega po jedna ekipa dolazi iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, iz Srbije nam dolaze dvije ekipe, a iz Bosne i Hercegovine tri. Krajem  septembra i početkom oktobra planiramo organizovati turnir u pikadu za učenike petih razreda osnovnih škola sa Centra, dok ćemo za učenike četvrtih razreda organizovati edukativno predavanje na temu kako žive slijepe osobe, kako se bave sportom, kako rade i uče. Također planiramo organizovati šetnju slijepih osoba sa učenicima osnovnih škola kojom prilikom ćemo položiti cvijeće ispred spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., objasnio je Zoran Đukić, sekretar „Sportskog društva slijepih i slabovidnih Kantona Sarajevo, koje je najstarije sportsko društvo invalidnih osoba na Balkanu. 

Finansijska sredstva iz općinskog budžeta će biti izdvojena sa ekonomskog koda „Tekući transferi neprofitnim nevladinim organizacijama neposrednom dodjelom koji rade sa invalidnim licima“. 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti