U ORGANIZACIJI JU „CENTRA KULTURE I MLADIH“

Održan festival klasične gitare „Gitarfest 2024“

U organizaciji Javne ustanove „Centar kulture i mladih“, a uz finansijsku podršku Općine Centar, u petak i subotu održan je ovogodišnji festival klasične gitare „Gitarfest 2024“.

Projekat je okupio učenike osnovnih i srednjih muzičkih škola iz cijele Bosne i Hercegovine. Tokom dvodnevnog programa, mladi talenti su se predstavili publici svojim izvođenjem jedne muzičke numere na zajedničkom koncertu i učestvovali u intenzivnim radionicama. 

Na „Gitarfestu 2024“ učestvovali su učenici iz: JU Muzička škola I i II stupnja Mostar, Srednja glazbena škola „Katarina Kosača-Kotromanić“ Žepče, JU Srednja muzička škola Zenica, Srednja muzička škola „Čestimir Mirko Dušek“ Tuzla, JU Osnovna muzička škola „Avdo Smajlović“ Goražde, JU Osnovna muzička škola Ilidža, JU Srednja muzička škola Sarajevo i Glazbena škola Ljubuški. 

Kroz radionice vođene od strane renomiranih profesora Đanija Šehua i Adnana Alagića, učesnici su stekli nove tehničke vještine, te su se upoznali sa kriterijumima i programom prilikom upisivanja Muzičke akademije.

 Gitarfest ostaje kao simbol podrške mladim talentima, ali i prilika mladim muzičarima da pokažu svoj talenat, steknu nova znanja i uživaju u druženju, dok je koncert bio besplatan i otvoren za sve posjetioce. 

Projekat je realizirala JU „Centar kulture i mladih“ Općine Centar Sarajevo, uz pokroviteljstvo Općine Centar Sarajevo.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti