Vijesti

13.06.2022.
USPJEŠNO PROVEDENA AKCIJA U MZ BARDAKČIJE
Veliki broj sugrađana darovao krv
Krajem protekle sedmice u prostorijama Mjesne zajednice „Bardakčije“ organizovana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi i besplatnog mjerenja nivoa glukoze.
13.06.2022.
RASPISAN JAVNI POZIV
Nabavka specijalizovanog vozila za odvoz otpada
Služba za civilnu zaštitu Općine Centar je putem Odsjeka za javne nabavke pokrenula proceduru nabavke specijalizovanog vozila za sakupljanje i odvoz otpada.
11.06.2022.
PONOVLJENI POZIV ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA ZA PREDLAGANJE KANDIDATA
Predstavnici nevladinih organizacija u Komisiji za odabir projekata
Općina Centar je raspisala Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata/kinje za člana/icu komisije za odabir projekata po LOD metodologiji, a koji će imati finansijsku podršku iz budžeta Općine Centar.
11.06.2022.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNIH NABAVKI
Objekti jednostavnih usluga na javnim površinama će biti jednoobrazni
Općinsko vijeće Centar je, na prijedlog načelnika Srđana Mandića na sjednici održanoj 2. juna 2022. godine, usvojilo Odluku i Program o privremenom korištenju javnih površina na području općine Centar Sarajevo.
11.06.2022.
PROJEKAT RELOAD 2
Edukacija srednjoškolaca o štetnom dejstvu alkohola i narkotika
U četvrtak, 9. juna 2022. godine, Udruženje “Baby Steps” je održalo edukaciju učenika trećih razreda Gimnazije Obale u okviru projekta “NE vožnji pod dejstvu alkohola i narkotika” koji se provodi na području Općine Centar u drugoj fazi projekta ReLOaD koji finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a implementira UNDP. Projekat je sufinansiran od strane Općine Centar Sarajevo.
10.06.2022.
JAVNI POZIV ZA NABAVKU KOMBI VOZILA
Nastavak podrške Gorskoj službi spašavanja - stanica Sarajevo
U okviru Gorske službe spašavanja – stanica Sarajevo formirana je Služba za spašavanje sa visina, u prirodi, na vodi i pod vodom koja broji 20 članova i djeluje na području općine Centar.
10.06.2022.
Održan radni sastanak sa predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo
Općinski načelnik Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević održao je radni sastanak sa predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.
10.06.2022.
Porodični i ekološki dan Općine Centar Sarajevo prolongiran za subotu 18. juna
Zbog najave loših vremenskih uvjeta za subotu 11. juna, Javna ustanova „Centar za kulturu i mlade Općine Centar Sarajevo“ obavještava javnost da će planirana manifestacija „Porodični i ekološki dan Općine Centar Sarajevo”, biti održana sljedeće subote 18. juna 2022. godine.
10.06.2022.
CRVENOM KRIŽU OPĆINE CENTAR SARAJEVO 20.000 KM
Općina Centar podržala rad Crvenog križa
Općina Centar Sarajevo i ove godine iz svog budžeta izdvojila je značajna finansijska sredstva za pomoć organizacijama koje se bave humanitarnim radom. Tim povodom načelnik Općine Centar Srđan Mandić je sa predsjednikom Crvenog križa Općine Centar Sarajevo dr. Bakirom Nakašom potpisao protokol o realizaciji sredstava za rad ove humanitarne organizacije u vrijednosti od 20.000 KM.
10.06.2022.
NAČELNIK MANDIĆ NAJAVIO
Povećanje finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima
Jučer je u prostorijama nekadašnje Poljoprivredne zadruge Centar na Nahorevu, gdje je smještena i Mjesna zajednica „Nahorevo“, načelnik Općine Centar Srđan Mandić, zajedno sa vijećnicima Velijom Katicom i Mehmedom Muharemovićem, održao sastanak sa poljoprivrednicima.
09.06.2022.
OPĆINSKA TAKMIČENJA IZ ZNANJA I SPORTA
Uručene novčane nagrade i priznanja najboljim osnovcima
Jučer je u prostorijama Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ Služba za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport organizovala uručenje priznanja i nagrada najbolje plasiranim osnovcima sa Centra na održanim općinskim takmičenjima iz znanja.
09.06.2022.
MJESNA ZAJEDNICA BARDAKČIJE
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi i mjerenja nivoa glukoze u krvi
Sutra će u prostorijama Mjesne zajednice „Bardakčije“ (Ulica Zaima Šarca 14d) biti organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi i besplatnog mjerenja nivoa glukoze u krvi.
09.06.2022.
POKRENUT POSTUPAK JAVNIH NABAVKI
Nabavka vozila za transport uginulih i oboljelih životinja
Uprava Veterinarske ambulante „Slatina“ se obratila Općini Centar sa zahtjevom za nabavku specijalizovanog vozila za transport uginulih i oboljelih životinja.
09.06.2022.
U SARAJEVU POČELA KONFERENCIJA "KREATIVNE I KULTURNE INDUSTRIJE ZAPADNOG BALKANA KAO KATALIZATORI DRUŠTVENOG I EKONOMSKOG ODRŽIVOG RAZVOJA“
Načelnik Mandić: „Vratiti kulturu građanima“
U Sarajevu je jučer počela konferencija "Kreativne i kulturne industrije Zapadnog Balkana kao katalizatori društvenog i ekonomskog održivog razvoja“, koju organizuje Garden of Dreams festival i Udruženje za socijalni, kulturni i kreativni razvoj ZORA, uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske i Ministarstva za kulturu i sport Kantona Sarajevo.
09.06.2022.
POKRENUT POSTUPAK JAVNIH NABAVKI
Opremanje JU „Centar za sport i rekreaciju“ za potrebe zaštite i spašavanja
Odlukom o proglašenju Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ od značaja za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara, utvrđeno je da ustanova treba aktivno učestvovati u programu zaštite i spašavanja sugrađana sa područja općine Centar tokom vanrednih okolnosti izazvanih prirodnim i drugim nesrećama.
08.06.2022.
Podrška radu udruženja „Colibri“
U sklopu projekta „Jačanje lokalnih kapaciteta za implementaciju Agende 2030 i principa Nikoga ne zapostaviti“, Općina Centar Sarajevo je u saradnji sa Savezom općina i gradova Federacije BiH u srijedu, 08. juna 2022. godine uručila vrijednu donaciju Centru za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju čiji je implementator Udruženje “Colibri”.
08.06.2022.
NAČELNIK MANDIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE
Završni radovi na asfaltiranju Ulice Kromolj
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je zajedno sa predstavnicima Mjesne zajednice „Betanija“ danas obišao gradilište u Ulici Kromolj gdje su u toku završni radovi na asfaltiranju saobraćajnice.
08.06.2022.
Upriličeno sjećanje na prvu deblokadu opkoljenog Sarajeva - 08. juni 1992. godine
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo prisustvovao je "Času historije" posvećenom sjećanju na 8. juni 1992. godine - dana kada je pokušana prva deblokada tada opkoljenog Sarajeva, a kojeg je organizovalo Udruženje maloljetnih boraca Općine Centar.
08.06.2022.
Obilježena godišnjica pogibije Vinka Šamarlića
U organizaciji Udruženje veterana Odreda policije „Bosna“ Kantona Sarajevo danas je obilježena 30. godišnjica od pogibije heroja Vinka Šamarlića, nosioca najvećih ratnih priznanja i pripadnika Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine - Odred policije „Bosna“.
08.06.2022.
SASTANAK PREDSTAVNIKA SAVJETA I GRAĐANA MZ „DŽIDŽIKOVAC-KOŠEVO I“
Načelnik Mandić: U saradnji sa Kantonom Sarajevo intezivno tragamo za rješenjem problema saobraćaja u mirovanju
Jučer je u velikoj sali Općine Centar održan sastanak predstavnika Savjeta Mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“ na kome pored sugrađana prisustvovali općinski načelnik Srđan Mandić i vijećnici Aida Koluder-Agić i Alen Girt.