JAVNI POZIV VLASNICIMA INDIVIDUALNIH I STAMBENIH OBJEKATA

Sufinansiranje projekata za poboljšanje energetske efikasnosti

Služba za stambene i komunalne poslove Općine Centar objavila je dva javna poziva namijenjena vlasnicima objekata individualnog stanovanja i etažnim vlasnicima objekata kolektivnog stanovanja za učešće u sufinansiranju mjera za poboljšanje energetske efikasnosti objekata individualnog i kolektivnog stanovanja.
Sufinansiranje projekata za poboljšanje energetske efikasnosti

Javni poziv se odnosi na projekte kao što su: izolacija prostora koji se grije ili hladi, zamjena dotrajale ili neefikasne stolarije u prostorijama koje se griju ili hlade, zamjena energetski neefikasnih potrošača efikasnijim, zamjena neobnovljivih energenata obnovljivim, ugradnja mjernih i regulacionih uređaja, zamjena ili ugradnja efikasnih sistema za grijanje, klimatizaciju ili ventilaciju te druge mjere na poboljšanju energetske efikasnosti.

Radi se o projektu sufinansiranja finansijskih sredstava gdje Općina Centar udružuje finansijska sredstva sa vlasnicima individualnih stambenih objekata odnosno etažnim vlasnicima.

U javnim pozivima koji su objavljeni na web stranici Općine Centar u rubrici „Javni pozivi, konkursi i oglasi“ https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi, na oglasnoj ploči u Općini Centar, te u dnevnom listu Oslobođenje u izdanju od ponedjeljka, 27. maja 2024. godine je također navedena dokumentacija koju je potrebno dostaviti svakim radnim danom na protokol Općine Centar Sarajevo, u zatvorenoj koverti sa naznakom „Prijava za javni poziv sufinansiranje mjera poboljšanja energetske efikasnosti za objekte individualnog/kolektivnog stanovanja“ ili putem pošte na adresu: Općina Centar Sarajevo, Služba za stambene i komunalne poslove, ulica Mis Irbina 1, 71000 Sarajevo.

Prijave je moguće podnositi 30 dana od dana objavljivanja javnih poziva.

Nepotpune i nepravovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za stambene i komunalne poslove Općine Centar Sarajevo na broj telefona 033/562–406. 

U budžetu Općine Centar za ovu godinu za ovu namjenu je obezbijeđen iznos od 493.056 KM, od čega je 5.000 KM planirano za izradu energetskih audita za objekte kolektivnog stanovanja.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti