Vijesti

28.06.2022.
ZA ČISTIJI CENTAR
Velika akcija čišćenja na području općine Centar nastavljena i danas
Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Centar nastavljena je i danas u ranim jutarnjim satima.
27.06.2022.
IZDVOJENO 110.000 MARAKA
Općina Centar će za 654 prvačića obezbijediti udžbenike, školski pribor i ruksake
Imajući u vidu da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija, Općina Centar Sarajevo kao društveno odgovorna lokalna zajednica godinama redovno izdvaja iz svog budžeta značajna finansijska sredstva za ovu najvažniju oblast društvenog života, iako ona još uvijek nije u općinskoj nadležnosti.
27.06.2022.
MANDIĆ I HADŽIAHMETOVIĆ PRISUSTVOVALI POČETKU AKCIJE
Počela velika akcija čišćenja na području općine Centar
Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Centar počela je jutros u 7 sati u parku Hastahana a trajat će pet dana, do petka 1. jula 2022. godine.
27.06.2022.
ZAVRŠNI SLOJ ASFALTA
Nastavak projekta asfaltiranja Jukićeve ulice na Koševskom brdu
Krajem protekle sedmice radnici građevinske firme „Grakop“ su započeli sa pripremnim radovima za nastavak projekta asfaltiranja Jukićeve ulice na Koševskom brdu.
25.06.2022.
OSIGURANA I OPREMA ZA POLAZNICE
Počeo besplatni Mini-Volleyball kamp za djevojčice
Besplatni Mini-Volleyball kamp za djevojčice iz osnovnih škola sa područja općine Centar pod nazivom „Igraj se na Hastahani" počeo je jučer na lokalitetu parka Hastahana.
24.06.2022.
POČETAK AKCIJE U PARKU HASTAHANA
U ponedjeljak počinje velika akcija čišćenja na području općine Centar
Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Centar počinje u ponedjeljak 27. juna 2022. godine, a trajat će pet dana, do petka 1. jula 2022. godine. Početak akcije planiran je u ponedjeljak, 27. juna u 7 sati na lokalitetu parka Hastahana.
24.06.2022.
OPĆINA CENTAR FINANSIJSKI PODRŽALA SPORTSKU MANIFESTACIJU
Završeno Evropsko prvenstvo za košarkaše u kolicima B i C divizije ECMBC „Sarajevo 2022“
Evropsko prvenstvo košarke u kolicima završeno je finalnom utakmicom B divizije između Turske i Latvije u kojoj je pobjedu odnijela reprezentacija Turske.
24.06.2022.
Malonogometni tim „Liten“ pobjednik turnira „FIS GOL 2022“
U organizaciji Futsal akademije Centar i Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju, a čiji je osnivač Općina Centar, završen je tradicionalni malonogometni turnir „FIS GOL 2022“, čiji je jedan od pokrovitelja i Općina Centar.
24.06.2022.
POD POKROVITELJSTVOM OPĆINE CENTAR
Održane 14. Sportske igre ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo
U organizaciji Saveza ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo održane su 14. Sportske igre ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo.
23.06.2022.
ULICA HUSREFA REDŽIĆA NA CIGLANAMA
Završena obnova oštećenog platoa i stepeništa
Radnici građevinske firme „Sela“ su okončali radove na obnovi platoa i stepeništa u Ulici Husrefa Redžića 5 kod obdaništa „Vrapčić“ na Ciglanama.
23.06.2022.
OSIGURANA I OPREMA ZA POLAZNICE
Sutra počinje besplatni Mini-Volleyball kamp za djevojčice
Besplatni Mini-Volleyball kamp za djevojčice iz osnovnih škola sa područja općine Centar pod nazivom „Igraj se na Hastahani" počinje sutra u 17,30 sati na lokalitetu parka Hastahana.
23.06.2022.
Načelnik Mandić prisustvovao sastanku Savjeta MZ „Hrastovi-Mrkovići“
U prostorijama Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“ načelnik Općine Centar Srđan Mandić prisustvovao je sjednici Savjeta ove mjesne zajednice koju je vodila predsjednica Savjeta Emina Imamović Šehić.
22.06.2022.
IZDVOJEN REKORDAN IZNOS SREDSTAVA IZ BUDŽETA
Općina u 2022. godini stipendira 833 učenika i studenta
Danas je u velikoj sali Općine Centar u organizaciji Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar upriličeno potpisivanje ugovora sa još 141 dobitnikom općinske stipendije „Prof. dr. Husein Kulenović“.
22.06.2022.
POČETAK AKCIJE U PARKU HASTAHANA
U ponedjeljak počinje velika akcija čišćenja na području općine Centar
Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Centar počinje u ponedjeljak 27. juna 2022. godine, a trajat će pet dana, do petka 1. jula 2022. godine. Početak akcije planiran je u ponedjeljak, 27. juna u 7 sati na lokalitetu parka Hastahana.
22.06.2022.
NAČELNIK MANDIĆ PRISUSTVOVAO OBILJEŽAVANJU
Obilježena peta godišnjica rada Udruženja „Generacija“
Sinoć je u auli sarajevske Vijećnice uz prigodan kulturno-zabavni program obilježen jubilej rada Udruženja za promociju i unapređenje zdravlja „Generacija“ koje rukovodi centrima za zdravo starenje Općine Centar.
22.06.2022.
PROJEKAT SANACIJE KLIZIŠTA I IZGRADNJE NOVE FISKULTURNE SALE
U toku izrada glavnog projekta uklanjanja stare sale za tjelesni odgoj u OŠ „Vladislav Skarić“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor „IPSA Instituta“ Enko Hubanić potpisali su ugovor za izradu glavnog projekta za uklanjanje objekta fiskulturne sale za tjelesni odgoj ispred Osnovne škole „Vladislav Skarić“.
21.06.2022.
OPĆINA IZDVOJILA 48.488 MARAKA
Započeli radovi na sanaciji stepeništa koje spaja ulice Alipašina i Tepebašina
Na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju staza, stepeništa i ograda na području općine Centar jučer su započeli radovi na sanaciji kompletnog stepeništa koje vertikalno spaja ulice Alipašina 5 i Tepebašina kod broja 8.
21.06.2022.
POLOŽENO CVIJEĆE I ODATA DUŽNA POČAST
Obilježen Dan logoraša Općine Centar
U organizaciji Udruženja logoraša Općine Centar danas su delegacije ispred Javne ustanove „Psihijatrijska bolnica Jagomir“ polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast poginulim borcima i logorašima sa područja Nahoreva koji su ratne 1992. godine bili zatočeni u prostorijama ove bolnice.
21.06.2022.
PRIRUČNIK PRVE POMOĆI PREVEDEN NA BRAJEVO PISMO
Prva pomoć namijenjena slijepim i slabovidnim osobama
S ciljem prevencije i očuvanja zdravlja, te promociji zdravih navika kod stanovnika centralne gradske općine članovi Zdravstvenog savjeta Općine Centar su organizovali niz preventivnih programa, tematskih predavanja, radionica, uređenja brošura, letaka i plakata i drugih vidova edukacije.
20.06.2022.
IZDVOJENO 26.775 KM
Općina Centar nastavlja pomagati održivi povratak
Općinski načelnik Srđan Mandić potpisao je ugovore sa dobitnicima novčanih sredstava iz Programa održivog povratka za pojedince povratnike u prijeratno mjesto življenja.