Vijesti

25.05.2022.
KONFERENCIJA ZA MEDIJE 27. MAJA
Najava otkrivanja spomenika Mirzi Delibašiću
U petak 27. maja 2022. godine u 11 sati u Općini Centar će biti održana konferencija za medije na kojoj će biti najavljena svečanost povodom otkrivanja spomenika Mirzi Delibašiću na platou ispred KSC Skenderija.
24.05.2022.
Projekat unapređenja efikasnosti lokalnih usluga u BiH (PIPLS)
Načelnik Mandić: Osigurati maksimalnu transparentnost imovine
Danas je u hotelu Hills održan Forum pod nazivom „Imovina jedinica lokalne samouprave (JLS) – potencijal održivog lokalnog razvoja“, koji je organizovao Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP), a u okviru Projekta unapređenja efikasnosti lokalnih usluga u BiH (PIPLS).
24.05.2022.
SPORAZUM POTPISALO VIŠE OD 30 NAČELNIKA I GRADONAČELNIKA IZ BiH
Načelnik Mandić potpisao sporazum o posvećenosti u borbi protiv govora mržnje
U zgradi Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini više od 30 načelnika i gradonačelnika iz cijele Bosne i Hercegovine potpisalo je danas sporazume o posvećenosti u borbi protiv govora mržnje i drugih oblika negativnih poruka na društvenim mrežama.
24.05.2022.
POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA
Potpisani ugovori o dodjeli novčanih poticaja za kupovinu stočne hrane
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je danas ugovore sa poljoprivrednicima sa područja općine Centar o dodjeli novčanih poticaja za kupovinu stočne hrane.
23.05.2022.
SANACIJA ŠTETA OD POPLAVA NA ILIDŽI
Općina Centar izdvojila još 30 hiljada KM
S obzirom da je krajem prošle godine općina Ilidža pretrpila velike posljedice usljed poplava Općina Centar je u ovogodišnjem budžetu obezbijedila sredstva u iznosu od 30.000 za sanaciju posljedica izazvanih poplavama.
23.05.2022.
Javni poziv za predstavnike malih i srednjih preduzeća i obrtnike iz oblasti turizma
Općina Centar Sarajevo u partnerstvu sa Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja i Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom (SERDA) je objavila javni poziv malim i srednjim preduzećima, obrtnicima i registrovanim seoskim domaćinstvima koji djeluju u sektoru turizma i pružanja turističkih usluga s područja općine Centar Sarajevo da se prijave na dodatnu edukaciju iz oblasti turizma.
23.05.2022.
IZDVOJENO 60.000 MARAKA
Općina Centar nastavlja sa finansijskom podrškom vjerskim zajednicama
U prostorijama Općine Centar upriličeno je potpisivanje ugovora o finansijskoj podršci koju Općina pruža vjerskim zajednicama na njenom području. Ugovore je sa predstavnicima vjerskih zajednica potpisao načelnik Općine Centar Srđan Mandić.
23.05.2022.
Općina Centar i eCommerce asocijacija u Bosni i Hercegovini potpisali sporazum o saradnji
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je danas Sporazum o saradnji između Općine Centar i eCommerce Asocijacije u Bosni i Hercegovini koji za cilj ima unapređenje digitalnog poslovanja u ovoj lokalnoj zajednici te poboljšanje poslovnih procesa kroz eCommerce.
20.05.2022.
NAČELNIK MANDIĆ URUČIO PEHARE I MEDALJE
Učenici Osnovne škole „Šip“ pobjednici takmičenja u govornom pikadu
U realizaciji Sportskog društva slijepih i slabovidnih lica Kantona Sarajevo, a uz podršku Općine Centar, jučer je u prostorijama Osnovne škole „Šip“ održan turnir u govornom pikadu za učenike šestih razreda iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.
20.05.2022.
OPĆINA IZDVOJILA 61 HILJADU KM
Načelnik Mandić otvorio obnovljeni vrtić „Makovi“
Danas je ispred vrtića „Makovi“ (Obala Maka Dizdara 12) upriličena svečanost u povodu okončanja rekonstrukcije ovog vrtića. Za goste iz Općine Centar, načelnika Srđana Mandića te vijećnike Belmu Kapo, Saru Arslanagić, Samira Fazlića i Denisa Challengera, djeca su zajedno sa vaspitačicama pripremili kratki zabavni program.
20.05.2022.
U toku radovi na objektu kultnog FIS-a
Započeo je projekat obnove dijela prostorija u kultnom FIS-u, a tim povodom danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa direktorom Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ Mirzom Muzurovićem obišao radove.
20.05.2022.
Općina Centar podržala organizaciju Europskog prvenstva za košarkaše u kolicima B i C divizije ECMBC „Sarajevo 2022“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević primio je delegaciju Saveza košarke u kolicima Bosne i Hercegovine.
19.05.2022.
Sarajevskoj filharmoniji Općina Centar donirala 10.000 KM
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom općinskog načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio je danas prostorije JU Sarajevska filharmonija u Narodnom pozorištu gdje ih je ugostio direktor Vedran Tuce.
19.05.2022.
U OKVIRU PROJEKTA „GLEDAJ SVOJA POSLA“
Objavljen javni poziv za podršku pokretanju biznisa iz oblasti turizma
Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Centar i Novo Sarajevo poziva sve zainteresovane nezaposlene osobe sa prijavljenim mjestom boravka na području Kantona Sarajevo, a koje imaju poslovnu ideju i žele pokrenuti biznis iz oblasti turizma, da se prijave za učešće u Programu podrške pokretanju poduzetničkih inicijativa u turizmu.
19.05.2022.
NASTAVAK PROJEKTA VRIJEDAN 120.950 KM
Okončani radovi rekonstrukcije i nadgradnje javne rasvjete na nekoliko lokacija Centru
Na osnovu ugovora o izvođenju radova na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji javne rasvjete kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor firme „Step“ Tarik Karić, provedeni su radovi na nadogradnji i rekonstrukciji dijela javne rasvjete na području općine Centar.
19.05.2022.
PRVI TAKMIČAR IZ BIH KOJI JE NASTUPIO NA SVJETSKOM KUPU U PARABICIKLIZMU
Općina Centar podržala parabiciklistu Mahira Sulejmanovića
Poznati bosanskohercegovački muzičar Mahir Sulejmanović, poznatiji kao Mahir Beathouse, je prvi takmičar iz BiH koji je nastupio na Svjetskom kupu u parabiciklizmu, koji je održan u maju ove godine u Njemačkoj.
18.05.2022.
Obilježena godišnjica postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad
U organizaciji Udruženja Prva brigada policije Stari Grad danas je obilježena 30. godišnjica postrojavanja ove brigade.
18.05.2022.
Obnova oštećenog platoa u Ulici Husrefa Redžića na Ciglanama
Krajem protekle sedmice započeli su radovi na obnovi platoa i stepeništa u Ulici Husrefa Redžića kod broja 5 na Ciglanama.
18.05.2022.
Obilježena 30. godišnjica smrti Želimira Vidovića Kelija
Povodom obilježavanja 30. godišnjice od smrti Želimira Vidovića Kelija, istaknutog fudbalera FK Sarajevo, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo položio je jučer cvijeće na Centralno spomen – obilježje kod zgrade Općine Novi grad.
17.05.2022.
Građanke i građani izabrali budući izgled javnog prostora „Hastahana“ u Sarajevu
Javno glasanje kojim je Općina Centar Sarajevo pozvala građanke i građane da izaberu idejno rješenje za budući izgled javnog parka „Hastahana“ u Sarajevu zatvoreno je u nedjelju, 15. maja 2022. godine u ponoć.