ZA NABAVKU APARATA KCUS-u IZDVOJENO 20.000 KM

Podrška Općine Centar zdravstvenim ustanovama

Općina Centar Sarajevo izdvojila je 20.000 KM za nabavku aparata Klinici za fizijatriju i medicinsku rehabilitaciju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Tim povodom jučer su načelnik Općine Centar Srđan Mandić i prof. dr. Sabina Prevljak ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu potpisali protokol o realizaciji transfera navedenih sredstava.

Prof. dr. Prevljak u ime Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu zahvalila se načelniku Mandiću i Općini Centar  na podršci.

-Hvala Općini Centar što je prepoznala značaj i podržala izdvajanje sredstava za ovu namjenu, jer svaka donacija nam je od velike koristi. Koliko god sredstava da neko izdvoji, mi objeručke primamo. Samo udruženi možemo stvoriti pozitivan rezultat, a sve za dobrobit naših pacijenata zbog kojih sve ovo i radimo, kazala je prof. dr. Prevljak.

Načelnik Mandić je istakao da Općina Centar iako nije njena nadležnost, pruža podršku zdravstvenom sistemu u skladu sa finansijskim mogućnostima.

- Pored obrazovanja jedan od najvažniji segmenata našeg društva jeste zdravstvo u čiji značaj se uvjeravamo svakodnevno. Opština Centar kao jedinica lokalne samouprave, s ciljem kontinuirane podrške zdravstvenim ustanovama, će nastaviti u okviru svojih mogućnosti pomagati rad zdravstvenih ustanova na svom području, jer smo svjesni da tako najbolje pomažemo našim sugrađanima u očuvanju njihovog zdravlja, objasnio je načelnik Mandić nakon potpisivanja protokola.

Potpisivanju protokola prisustvovali su i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Amra Hašimbegović-Vučković i vijećnik Općinskog vijeća Centar Dragan Stevanović.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti