Vijesti

30.03.2016.
Ajnadžić ugostio predstavnike Udruženja za zaštitu i sigurnost motociklista u BiH
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je predstavnike Udruženja za zaštitu i sigurnost motociklista u BiH koje je predvodio predsjednik Udruženja Elvin Redžepović. Povod posjete bio je razgovor o finansijskoj podršci Općine Centar aktivnostima Udruženja.
30.03.2016.
Festival komedije ''Smijeh je lijek'' počinje 1. aprila
Pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo od 1. do 6. aprila 2016. godine na sceni Centra za kulturu Sarajevo (Jelića 1) bit će održan jubilarni 20. festival komedije ''Smijeh je lijek''. Javna ustanova Centar za kulturu Sarajevo, čiji je osnivač Općina Centar, jedina je institucija u Sarajevu koja organizira ovakve susrete koji na jednom mjestu okupljaju pozorišne umjetnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.
30.03.2016.
Sutra sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 46. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 31. marta 2016. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
29.03.2016.
Učenici i studenti potpisali ugovore za dodjelu stipendija Općine Centar
U prostorijama Općine Centar, u utorak 29. marta 2016. godine, upriličeno je potpisivanje ugovora sa dobitnicima stipendije „Prof. dr. Husein Kulenović“ za školsku 2015/2016. godinu koju Općina Centar dodjeljuje srednjoškolcima i studentima sa visokim prosjekom ocjena s ciljem podrške njihovom daljem školovanju.
29.03.2016.
Uskoro potpisivanje Ugovora o poticaju zapošljavanja
Mladi poduzetnici koji su se prijavili za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima budžeta Općine Centar Sarajevo, a čije projekte je podržala Komisija za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih općine Centar Sarajevo, učestvovali su u završnom intervjuu održanom u prostorijama Centra za podršku biznisu u Ulici Muhameda Kantardžića 3.
28.03.2016.
Općina Centar obezbjedila sredstva za asfaltiranje Ulice Fadila Jahića Španca
Tokom proteklog vikenda radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su započeli sa rekonstrukcijom Ulice Fadila Jahića Španca na Nahorevu.
28.03.2016.
Nova rukohvatna ograda u Ulici Vranjače
Radnici građevinske firme „Sela“ su, na osnovu ugovora o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području Centra, kojeg je u ime Općine potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme "Sela" d.o.o. Seadom Tutićem, započeli sa montažom rukohvatne ograde u Ulici Vranjače 31-48 na Soukbunaru.
28.03.2016.
Potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija Općine Centar učenicima i studentima
U velikoj sali Općine Centar, u srijedu 23. marta 2016. godine, upriličeno je potpisivanje ugovora sa dobitnicima stipendije „Prof. dr. Husein Kulenović“ za školsku 2015/2016. godinu koju dodjeljuje Općina Centar srednjoškolcima i studentima sa visokim prosjekom ocjena u cilju podrške njihovom daljem školovanju.
25.03.2016.
Čestitka i donacija Općine Centar povodom katoličkog Uskrsa
Povodom velikog katoličkog blagdana Uskrsa načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić upućuju najiskrenije i srdačne čestitke svim katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini i nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću osobno.
25.03.2016.
Odabrane najbolje poslovne ideje koje će biti podržane sredstvima Općine
Komisija za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih Općine Centar Sarajevo, nakon održanih prezentacija biznis planova i obavljenih intervjua sa kandidatima, odabrala je planove koji će biti finansirani odnosno sufinansirani sredstvima budžeta Općine Centar, a koja su namijenjena razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih.
25.03.2016.
Odabran izvođač radova za sanaciju klizišta u Ulici Pećina na Soukbunaru
Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo je Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar dostavio potpisani ugovor i popratnu dokumentaciju o odabiru firme „TB Inženjering“ iz Breze kao najpovoljnijeg izvođača radova za sanaciju klizišta u Ulici Pećina 31 na Soukbunaru. Pomenuta općinska služba je odmah pokrenula proceduru potpisivanja ugovora između Općine Centar, finansijera projekta i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo. Projekat sanacije klizišta u Ulici Pećina na Soukbunaru, te na dijelu Ulice Urijan Dedina će koštati 399.000 KM.
25.03.2016.
Naredne sedmice sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 46. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 31. marta 2016. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
24.03.2016.
Delegacija Općine Centar posjetila Srednju zubotehniču školu u Sarajevu
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjednik Komisije Općinskog vijeća za obrazovanje Senad Alić, u četvrtak 24. marta 2016. godine posjetili su Srednju zubotehničku školu u Sarajevu gdje ih je ugostila direktorica Elvira Jašarbašić. Povod posjete bio je razgovor o problemima sa kojima se škola suočava te unapređivanje saradnje Općine Centar i ove obrazovne ustanove.
24.03.2016.
Nova ulična rasvjeta u naselju Radava
Na osnovu sporazuma o izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji javne rasvjete na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Općine Dževad Bećirević i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija, radnici firme „Step“ su započeli sa izgradnjom i sanacijom javne rasvjete na više lokacija u Centru.
24.03.2016.
Potpisani ugovori za redovnu ophodnju na saobraćajnicama u Centru
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktori građevinskih preduzeća „Grakop“ i „Bosman“ Šukrija Melezović i Sunija Jahić potpisali su ugovore o redovnoj ophodnji lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Centar. Vrijednost ovih ugovora iznosi gotovo 71.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar.
23.03.2016.
Općina Centar stipendira 243 učenika i studenta
U velikoj sali Općine Centar, u srijedu, 23. marta 2016. godine upriličeno je potpisivanje ugovora sa dobitnicima stipendije „Prof. dr. Husein Kulenović“ za školsku 2015/2016. godinu koju dodjeljuje Općina Centar srednjoškolcima i studentima sa visokim prosjekom ocjena u cilju podrške njihovom daljem školovanju.
23.03.2016.
Obilježena godišnjica smrti generala Zićre Suljevića
U organizaciji Udruženja generala BiH u haremu Alipašine džamije, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje članovi porodice, saborci i prijatelji u srijedu 23. marta 2016. godine odali su počast i obilježili godišnjicu smrti generala Armije RBiH Zićre Suljevića.
23.03.2016.
Upis prvačića počinje u aprilu
Upis u prvi razred redovne osnovne škole obavlja se u aprilu i augustu mjesecu na osnovu spiskova školskih obveznika koje školama dostavlja nadležni organ općine na čijem se teritoriju nalazi škola.
23.03.2016.
Svjetski dan poezije obilježen u Centru za mlade na Gorici
Povodom Svjetskog dana poezije, u prostorijama Centra za mlade na Gorici, održana je promocija zajedničke zbirke pjesama mladih autora iz BiH pod nazivom “Buđenja”.
22.03.2016.
Održan sastanak sa predsjednicima savjeta i sekretarima mjesnih zajednica Centra
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić i njegov zamjenik Slaven Kovačević održali su 22. marta 2016. godine, u prostorijama Mjesne zajednice „Soukbunar“, sastanak sa predsjednicima savjeta i sekretarima 15 mjesnih zajednica Općine Centar o mjestu i ulozi savjeta mjesnih zajednica u poduzimanju mjera naspram problematike pasa lutalica.