Potpisan memorandum o saradnji Općine Centar i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja

U Općini Centar su u srijedu, 29. novembra 2017. godine općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu prof. dr. Safet Kapo potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji središnje sarajevske Općine i ove visokoškolske ustanove.
Potpisan memorandum o saradnji Općine Centar i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja

Memorandumom je definisano da Općina Centar i Fakultet sporta i tjelesnog odgoja imaju zajednički interes i želju za uspostavljanjem naučnoistraživačke i drugih oblika komplementarne saradnje u zajedničkim projektima od općeg društvenog značaja, različitim oblicima edukacije i drugo. Također je naznačeno da će se posebnim ugovorima definisati međusobna prava i obaveze Općine i Fakulteta u svakom konkretnom zajedničkom projektu.

 

Načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i dekan prof. dr. Safet Kapo su prilikom potpisivanja Memoranduma iskazali uvjerenje da će dobra saradnja i zajednički projekti Općine Centar kao lokalne zajednice i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja uveliko biti na dobrobit društvene zajednice, a naročito kada su u pitanju mlade generacije.

 

S tim u vezi podsjećamo da je Općina Centar, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, pokrenula novi projekat pod nazivom ''365 sport plus'' koji ima za cilj omogućiti mladima besplatno bavljenje sportom tokom cijele kalendarske godine. U ovaj projekt, koji starta od 3. januara, već se uključio Fakultet sporta i tjelesnog odgoja ustupajući besplatno njihove prostorije i opremu za realizaciju projekata iz oblasti sporta tokom cijele godine za učenike iz svih 11 osnovnih škola sa područja općine Centar. Prema riječima načelnika Ajnadžića, ovaj novi projekt ''365 sport plus'', u kome će učestvovati i sportske organizacije, jako je važan za lokalnu zajednicu, te da je želja da se projekt proširi i na ostale općine i nivoe vlasti.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti