Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Općine Centar za podršku razvoju obrta

U okviru mjera aktivne politike zapošljavanja, Općina Centar Sarajevo je u svom ovogodišnjem budžetu, između ostalog, obezbijedila i 26.000 maraka za podršku očuvanju i unapređenju obrtničke djelatnosti, posebno starih i tradicionalnih zanata.
Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Općine Centar za podršku razvoju obrta

Shodno tome, 6. novembra 2017. godine objavljen je u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na općinskoj web stranici: www.centar.ba Javni poziv za dodjelu podsticajnih bespovratnih sredstava namijenjenih podršci razvoju obrta. Javni poziv ostaje otvoren 30 dana.

 

Bespovratna sredstva u pojedinačnom iznosu do 3.000 maraka će se dodjeljivati za obrte registrovane na području općine Centar ili da je obrtnik sa prebivalištem na području općine Centar najmanje dvije godine, te da se zanatska djelatnost obavlja kao osnovno zanimanje. Namjena ovih poticaja je poboljšanje uslova rada obrtničke radionice, nabavka opreme i repromaterijala, obrazovanje i stručno usavršavanje, unapređenje promocije proizvoda i usluga i drugih aktivnosti vezanih za razvoj obrta. U javnom pozivu su navedeni i kriteriji za bodovanje, kao što su vrsta djelatnosti, izvori finansiranja, povećanje zaposlenosti, stari i tradicionalni obrti i drugo.

 

Zahtjeve sa dokumentacijom potrebno je dostaviti poštom ili direktno na protokol Općine Centar, Mis Irbina 1. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za privredu i lokalni ekonomski razvoj ili putem telefona na brojeve 033/ 562-347 i 033/562-468.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti