Postavljena svjetlosna dekoracija u Alipašinoj ulici povodom predstojećih praznika

Povodom predstojećih praznika radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ su završili sa postavljanjem svjetlosnih dekoracija duž Alipašine ulice od Higijenskog zavoda do granice sa općinom Vogošća na Kobiljoj glavi.
Postavljena svjetlosna dekoracija u Alipašinoj ulici povodom predstojećih praznika

Općina Centar je finansirala ovaj projekat, a  kako je ranije najavio načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić, želja uprave ove gradske Općine je da, osim centralnih ulica poput Maršala Tita i Ferhadije, također i drugi dijelovi općine Centar postanu atraktivni za turiste koji dolaze iz naše zemlje i inostranstva, čime bi upotpunili kompletnu prazničnu atmosferu.

 

Postavljeni ukrasi, koji su već u funkciji, stvaraju poseban ugođaj posebno tokom večernjih sati i oni su proizvodi koji izlaze iz pogona preduzeća „Park“ u Sokolović koloniji.

 

U okviru napora Općine Centar da učini ovu općinu i grad Sarajevo što interesantnijim za domaće i strane turiste, također je u toku montaža infrastrukture za predstojeći Sarajevo Holiday Market u parku Hastahana čije otvaranje je planirano za 6. decembar ove godine i koji je prema mišljenju mnogih posjetilaca, prošle godine bio jedan od bolje organizovanih manifestacija u Centru i ovom gradu tokom zimskih mjeseci.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti