Općina Centar će snažnije podržati rad KJU „Porodično savjetovalište“

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je zajedno sa saradnicima KJU „Porodično savjetovalište“ gdje ga je ugostio direktor ove ustanove Senad Alić.
Općina Centar će snažnije podržati rad KJU „Porodično savjetovalište“

Općina Centar godinama pomaže rad ove ustanove, a prema riječima načelnika Ajnadžića, pomoć će u narednom periodu biti i značajnija.

 

- KJU „Porodično savjetovalište“ zauzima važno mjesto u društvu. Naša posvećenost ovoj ustanovi i njenim aktivnostima treba biti i veća, naglasio je Ajnadžić.

 

Alić se zahvalio načelniku Ajnadžiću na podršci, te istakao da će posljednja donacija u iznosu od pet hiljada maraka koja je utrošena za nabavku informatičko-tehničke opreme, uveliko poboljšati kvalitet rada ove ustanove.

 

-„Porodično savjetovalište“ je na dispoziciji građanima općine Centar kada je u pitanju primarna i sekundarna prevencija. Radimo sa djecom, roditeljima i nastavnicima u primarnoj prevenciji, a u sekundarnoj održavamo savjetodavno-terapeutske tretmane, kazao je Alić.

 

Na održanom sastanku načelnik Ajnadžić je inicirao potpisivanje memoranduma o poslovnoj saradnji koji bi unaprijedio zajednički rad sa porodicom.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti