Započela distribucija industrijske soli za posipanje ulica u Centru

Sredinom ove sedmice radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ su započeli sa distribucijom više od 88 tona industrijske soli u 17 mjesnih zajednica na području centralne sarajevske općine.
Započela distribucija industrijske soli za posipanje ulica u Centru

Građani, u slučaju potrebe, mogu preuzeti sol za posipanje stepeništa, pješačkih staza i prilaza u svojim mjesnim zajednicama.

 

Ove godine je izmijenjena praksa da se vreće sa soli stavljaju na određene punktove na raskrsnicama ulica i pješačkim prelazima, kako je to bilo ranije. Na ovaj način sekretari mjesnim zajednica će moći izdavati industrijsku sol i efikasno voditi evidenciju o načinu raspodjele i korištenja među građanima.

 

Do sada je KJKP Rad uspjelo da distribuira industrijsku sol u sljedeće mjesne zajednice: „Breka“, „Betanija-Šip“, „Ciglane-Gorica“, „Donji Velešići“, „Džidžikovac-Koševo I“, „Koševsko brdo“, „Marijin dvor-Crni vrh“, „Park-Višnjik“, „Skenderija-Podtekija“, „Trg oslobođenja-Centar“.

 

-Tokom dana planiramo završiti distribuciju industrijske soli u mjesne zajednice „Mejtaš-Bjelave“ i „Bardakčije“, dok bi početkom naredne sedmice završili preostale mjesne zajednice: „Koševo II“, „Hrastovi-Mrkovići“, “Pionirska dolina“, „Nahorevo“, te „Soukbunar“, objasnili su iz firme „Rad“.

 

Podjela industrijske soli za posipanje ulica tokom zimskog perioda je dio zimskog održavanja ulica u Centru i provodi se na osnovu okvirnog sporazuma Općine Centar Sarajevo sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem ''Rad'' o uvjetima i načinu izvođenja radova redovnog zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih cesta i javnih staza na području općine Centar za period od 2016. do 2020. godine.

 

Prema odredbama programa zimskog održavanja saobraćajnica u Centru i ugovora za ovu zimsku sezonu koja traje od 15. novembra 2017. do 15. marta 2018. godine, komunalno preduzeće „Rad“ ima obavezu da održava prohodnim saobraćajnice lokalnog karaktera od interesa za Općinu Centar i nekategorisane ceste sortirane po prioritetima, kako bi se obezbijedio stalan, nesmetan i siguran promet na cestama.

 

Za nadzor nad izvođenjem radova zimskog održavanja ulica u Centru je zadužena firma „Trasa“, koja će imati obavezu da kontroliše dinamiku radova zimskog održavanja.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti