Vijesti

04.03.2016.
Predstavnici Općinskog vijeća posjetili Centar za zdravo starenje
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim zamjenikom Slavenom Kovačevićem i vijećnicima Harisom Fazlagićem i Jasminom Gazijom, u petak 4. marta 2016. godine posjetio je Centar za zdravo starenje Općine Centar koji je smješten u Ulici Maršala Tita 12.
04.03.2016.
Građani izrazili zadovoljstvo kvalitetom usluga u Općini Centar
U prostorijama Općine Centar, 4. marta 2016. godine, održan¸je sastanak Tima za poboljšanje kvaliteta po ISO standardima 9001:2008 i 14001:2004, koji je vodila Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave i rukovodilac Tima.
04.03.2016.
Za biblioteku u Varešu prikupljeno preko hiljadu knjiga
Komisija za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima zajedno sa Službom za lokalnu samoupravu i u 2016. godini nastavila je aktivnosti na prikupljanju knjiga za biblioteke. Ovaj put prikupljanje knjiga organizovano je za biblioteku u Varešu koja će zahvaljujući ovoj akciji biti bogatija za preko 1.000 naslova.
03.03.2016.
Zahvalnost Udruženja slijepih zbog ugradnje vodilica na Ferhadiji
Krajem prošle godine okončani su radovi na rekonstrukciji dijela Ulice Ferhadija, na dionici od Ulice Ćemaluša do Vječne vatre, koje je finansirala Općina Centar sa iznosom od 440.000 KM. Prilikom rekonstrukcije tog dijela Ferhadije ugrađene su sredinom šetališta taktilne vodilice za slijepe.
03.03.2016.
Odigrane utakmice B grupe u odbojci za djevojčice
U četvrtak, 3. marta 2016. godine u sportskoj dvorani FIS-a (Mis Irbina 10) učenice iz četiri osnovne škole sa područja općine Centar odigrale su šest utakmica grupe B odbojkaškog takmičenja za djevojčice.
03.03.2016.
Volonteri u Općini Centar stiču vrijedna znanja
Općina Centar je prvi organ lokalne uprave u Kantonu Sarajevo koji je uveo praksu prijema volontera. Do sada je u službama središnje sarajevske općine volonterski staž obavilo više od 500 školovanih mladih osoba koje su, bez prethodnog radnog iskustva, stekli nova znanja i pravo da konkurišu za radno mjesto.
02.03.2016.
Ajnadžić i Resić se susreli sa Stjepanom Mesićem
Općina Centar Sarajevo bila je domaćin Stjepanu Mesiću, bivšem predsjedniku Republike Hrvatske koji je na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine boravio u Sarajevu povodom promocije knjige „Mislilac i državnik Alija Izetbegović“. Sa gospodinom Mesićem su se tokom njegove posjete našem gradu susreli dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Općinskog vijeća i Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika Dževada Bećirevića.
02.03.2016.
Predsjedavajući Ajnadžić prisustvovao prijemu u Predsjedništvu BiH
U zgradi Predsjedništva BiH, povodom Dana nezavisnosti BiH, u utorak, 1. marta 2016. godine, organizovan je svečani prijem, gdje su veliki broj domaćih i stranih zvanica primili Dragan Čović i Bakir Izetbegović, predsjedavajući i član Predsjedništva BiH. Prijemu je u ime Općine Centar prisustvovao dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar, zajedno sa svojim savjetnicima Harisom Vlajčićem i Nejrom Čengić.
02.03.2016.
Upriličen umjetnički performans u čast reprezentativaca u sjedećoj odbojci
U povodu 1. marta-Dana nezavisnosti BiH, a u čast reprezentativcima BiH u sjedećoj odbojci, jučer je u Muzeju savremene umjetnosti „Ars Aevi“ u Domu mladih na Skenderiji upriličena izložba i umjetnički performans pod nazivom „Atlete srca“.
02.03.2016.
Odigrane utakmice B grupe u odbojci za dječake
U sportskoj dvorani FIS-a učenici iz četiri osnovne škole sa područja općine Centar odigrali su šest utakmica grupe B odbojkaškog takmičenja za dječake.
01.03.2016.
Obilježen 1. mart- Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Povodom Dana nezavisnosti BiH, u utorak, 1. marta 2016. godine, predstavnici svih nivoa vlasti, boračkih udruženja i udruženja građana položili su cvijeće na šehidsko mezarje Kovači i spomen-obilježja čime su odali počast svim poginulim braniteljima.
01.03.2016.
Promovisana knjiga „Mislilac i državnik Alija Izetbegović“
U prisustvu velikog broja zvanica iz političkog, kulturnog i javnog života, u prostorijama sarajevske Vijećnice, povodom Dana nezavisnosti BiH, u utorak, 1. marta 2016. godine, promovisana je knjiga „Mislilac i državnik Alija Izetbegović“ autora Fikreta Muslimovića i i Selme Cikotića.
29.02.2016.
Bećirević i Ajnadžić čestitali 1. mart, Dan nezavisnosti BiH
Načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević i predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić uputili su, u ime Općine Centar i Općinskog vijeća i svoje lično ime, čestitku građanima BiH u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, u kojoj stoji:
29.02.2016.
Općina Centar nabavila sistem za upozoravanje građana na opasnost
Općinski Štab civilne zaštite Centar održao je redovnu sjednicu kojom je predsjedavao Vahid Bećirević, načelnik Štaba CZ i pomoćnik općinskog načelnika za Civilnu zaštitu.
29.02.2016.
Regulacionim planom ''Stambena zona Šip'' predviđena daljnja izgradnja
Regulacioni plan ''Stambena zona Šip'' (područje općine Centar) sa odlukom o njegovom provođenju, usvojen je na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva, održanoj 24. februara 2016. godine.
26.02.2016.
Općina Centar uplatila sredstva za sanaciju klizišta na Soukbunaru
Nakon što je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo na objavljenom javnom pozivu odabrao firmu „GPI“ d.o.o. iz Konjica za izvođača radova na sanaciji klizišta u Ulici Soukbunar 136, općinski načelnik Dževad Bećirević izdao je nalog da se sredstva u iznosu od 120.820 KM, potrebna za ovaj projekat, prenesu na račun Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo kao realizatora i nadzora projekta. Ovim je ispunjen posljednji uslov za početak sanacije klizišta na pomenutom lokalitetu na Soukbunaru.
26.02.2016.
Potencijalnom investitoru iz Berlina predstavljene lokacije za ulaganje
Predstavnici Općine Centar potencijalnom investitoru iz Berlina Mirsadu Fikiću, koji u Sarajevu želi izgraditi sportsko-rekreativni centar, prezentirali su nekoliko lokacija u Centru na kojima bi mogao ulagati.
26.02.2016.
Termini prezentacije najboljih poslovnih planova mladih
Komisija za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih Općine Centar Sarajevo, razmatrala je pristigle projekte po Javnom pozivu za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima budžeta Općine Centar Sarajevo.
26.02.2016.
Urnebesna monodrama „Mora od odmora“ na sceni Centra za kulturu
Javna ustanova Centar za kulturu Sarajevo, čiji je osnivač Općina Centar, u subotu 27. februara 2016. godine organizuje izvođenje monodrame „Mora od odmora“, koju igra bosanskohercegovački glumac mlađe generacije Rijad Gvozden. Predstava će biti održana u velikoj sali Centra za kulturu (Jelića 1) sa početkom u 20 sati.
25.02.2016.
Ajnadžić prisustvovao svečanom prijemu predsjednika Albanije
Predsjednik Albanije Bujar Nishani u srijedu, 24. februara 2016. godine boravio je u zvaničnoj posjeti BiH, tokom koje se susreo sa članovima Predsjedništva BiH i kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH. U okviru posjete Bosni i Hercegovini, Nishani je organizovao svečani prijem za Albance koji žive u BiH i prijatelje Albanije, a na kojem je predstavljeno Udruženje bosanskohercegovačko-albansko prijateljstvo - Shoqata e miqsis boshnjakohercegovaso – shqiptare.