Vijesti

06.04.2016.
Ajnadžić ugostio najtalentovaniju bosanskohercegovačku plivačicu
Općina Centar Sarajevo nastavila je dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu. Tim povodom je u srijedu 6. aprila 2016. godine predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio Nejlu Karić, najtalentovaniju bosanskohercegovačku plivačicu koja postiže zavidne rezultate kako u BiH tako i na međunarodnoj plivačkoj sceni. Povod posjete bio je razgovor o podršci Općine Centar u radu ove mlade i perspektivne sportistkinje.
06.04.2016.
Fotofestival učenika srednjih škola Općine Centar
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, Javna ustanova „Centar za kulturu“ Sarajevo i portal „Fotografija.ba“' zajednički realiziraju projekt „Kulturno-historijske institucije Općine Centar Sarajevo“'.
06.04.2016.
Općinsko takmičenje osnovaca iz fizike
U prostorijama Osnovne škole „Alija Nametak“ u Sarajevu (Zaima Šarca), u petak 8. aprila 2016. godine, bit će održano općinsko takmičenje učenika iz fizike.
06.04.2016.
Podjela jednokratnih novčanih pomoći porodiljama
U četvrtak, 7. aprila 2016. godine u 10 sati u Općini Centar Sarajevo, Mis Irbina 1 (sala 205/II) predstavnici Općine Centar će uručiti jednokratnu novčanu pomoć porodiljama koje žive na području središnje sarajevske općine. Tako će sutra 16 porodilja dobiti po 300 KM, a četiri porodilje po 500 KM.
05.04.2016.
Ajnadžić odao počast prvim žrtvama rata u opkoljenom Sarajevu
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, ispred spomen ploče na mostu Suade i Olge, zajedno sa načelnikom Općine Novo Sarajevo Nedžadom Koldžom i vijećnikom Općinskog vijeća Centar Esom Tucakovićem u utorak 5. aprila 2016. godine polaganjem cvijeća i minutom šutnje odao je dužnu počast prvim civilnim žrtvama agresije na Bosnu i Hercegovinu Suadi Dilberović i Olgi Sučić koje su agresorski snajperisti ubili na današnji dan 1992. godine tokom antiratnih demonstracija u Sarajevu.
05.04.2016.
U toku uspostava Sistema obavještavanja i uzbunjivanja građana u slučaju prirodnih i drugih nesreća
U Općini Centar u toku su aktivnosti koje se vode u okviru Službe civilne zaštite na uspostavi Sistema za obavještavanje i uzbunjivanje građana (SOUG) središnje sarajevske općine u slučaju prirodnih i drugih nesreća. Za ovaj projekt iz budžetskih sredstava Općine namijenjenih za zaštitu i spašavanje izdvojeno je 218.598 KM.
05.04.2016.
Počele kreativne radionice pletenja za žene
U prostorijama Mjesne zajednice „Mejtaš-Bjelave“ u utorak 5. aprila 2016. godine održana je kreativna radionica pletenja namijenjena nezaposlenim ženama sa područja ove mjesne zajednice.
05.04.2016.
Počinje nogometni turnir osnovnih škola iz Centra
Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i ove godine organizuje tradicionalni nogometni turnir za učenike iz 11 osnovnih škola sa područja Centra. Nogometni turnir počinje u četvrtak, 7. aprila 2016. godine, a finale će biti održano u okviru obilježavanja Dana Općine Centar u periodu od 2. do 9. maja. Sve utakmice će se odigravati na igralištu FIS-a, a na turniru će ih biti odigrano ukupno 29.
04.04.2016.
Raznovrsni sadržaji u Centru za zdravo starenje
S ciljem poboljšanja kvaliteta života osoba treće životne dobi i njihove socijalne uključenosti u zajednicu, 18. januara 2016. godine svečano je otvoren Centar za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita 12. Od tada, za nepuna dva i pol mjeseca u prostorije Centra javilo se 430 naših sugrađana treće životne dobi kako bi se uključili u aktivnosti koje se realizuju. Podsjećamo, Općina Centar je za uređenje i opremanje Centra uložila pola miliona maraka.
04.04.2016.
Postavljena nova saobraćajna signalizacija u Centru
U okviru projekta redovnog održavanja ulica, radnici građevinske firme „Bosman“ postavili su novu vertikalnu saobraćajnu signalizaciju u devet ulica u Centru. Ovom prilikom je postavljeno 73 novih saobraćajnih znakova.
04.04.2016.
Likovno-kreativne radionice za najmlađe
Služba za lokalnu samoupravu Općine Centar, Savjet Mjesne zajednice „Breka-Koševo II“ i Komisija Općinskog vijeća za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima organiziraju besplatne likovno-kreativne radionice namijenjene djeci sa područja ove mjesne zajednice.
04.04.2016.
Općinsko takmičenje osnovaca iz geografije
U prostorijama Osnovne škole „Hasan Kaimija“ u Sarajevu (Cicin Han 93), u četvrtak 7. aprila 2016. godine, bit će održano općinsko takmičenje učenika iz geografije.
01.04.2016.
Premijer BPK Goražde Emir Oković zahvalio Bećireviću na pomoći pri kupovini vozila za dijalizne pacijente
U Kantonalnoj bolnici Goražde prije nekoliko dana izvršena je primopredaja novonabavljenog kombi vozila za prevoz dijaliznih pacijenata s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.
01.04.2016.
Ažuriranje podataka katastra i zemljišne knjige o nekretninama
Iz Službe za imovinsko-pravne i geodetske poslove i katastar nekretnina Općine Centar podsjećaju građane da je u toku implementacija projekta ažuriranja podataka katastra i zemljišne knjige o nekretninama na području Federacije Bosne i Hercegovine.
01.04.2016.
Održana 46. sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 46. sjednica Općinskog vijeća Centar održana je 31. marta 2016. godine. Sjednicom je predsjedavao dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Vijeća.
01.04.2016.
Informatičari iz OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ pobjednici općinskog takmičenja
Na takmičenju iz informatike na kojem su učestvovali učenici 11 osnovnih škola sa područja općine Centar, održanom 31. marta 2016. godine u prostorijama Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ najbolje rezultate ostvarila je ekipa iz škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ koju su činili učenici Admir Zatega, Tarik Džindo i Tarik Zulčić.
01.04.2016.
Književni karavan za osnovce
U okviru već tradicionalnog „Književnog karavana za učenike osnovnih škola“ a u povodu obilježavanja Međunarodnog dana dječije knjige, književnici Mirsad Bećirbašić i Fahrudin Kučuk su 1. aprila 2016. godine bili gosti u Osnovnoj školi „Safvet-beg Bašagić“.
31.03.2016.
Uskoro otkup zemljišta za izgradnju saobraćajnice između ulica Nedžada Mušića i Gornja Breka
S ciljem rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za potrebe izgradnje nove saobraćajnice između ulica Nedžada Mušića i Gornja Breka, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, u prostorijama Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“, organizovao je novi sastanak sa vlasnicima zemljišta.
31.03.2016.
Završena obuka pripadnika Službe za medicinsku pomoć
Predstavnici firme „INEL-BH“ d.o.o. Maglaj završili su obuku pripadnika Službe za medicinsku pomoć, formirane pri Domu zdravlja KS - Organizaciona jedinica Centar.
31.03.2016.
Općina Centar podržava rad Udruženja slijepih Kantona Sarajevo
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić primio je u posjetu Fikreta Zuku, direktora Udruženja slijepih Kantona Sarajevo. Na početku sastanka Zuko je upoznao predsjedavajućeg Ajnadžića sa aktivnostima i projektima koje realizuje ovo Udruženje osnovano 1948. godine.