Vijesti

12.04.2016.
Podrška Općine Centar srednjoškolskom obrazovanju
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa vijećnikom Senadom Alićem, koji je ujedno i predsjednik Komisije Općinskog vijeća za obrazovanje, primio je u posjetu direktora Srednje škole metalskih zanimanja u Sarajevu Elmedina Lukača.
12.04.2016.
Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBH održao prezentaciju za boračke organizacije
U velikoj sali Općine Centar upriličena je prezentacija programa i projekata federalnog Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom koji se odnose na korištenje finansijskih sredstava u svrhu prekvalifikacije i lakšeg zapošljavanja invalidnih osoba.
11.04.2016.
Nastavljene aktivnosti oko priprema za obilježavanje Dana Općine Centar
Organizacioni odbor za obilježavanje Dana Općine Centar, na čelu sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Centar dr. Nedžadom Ajnadžićem, održao je u ponedjeljak 11. aprila 2016. godine drugi sastanak posvećen pripremama za obilježavanje tog značajnog datuma u historiji centralne gradske općine od 2. do 9. maja. Osim predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar, u radu Odbora učestvuju i pripadnici boračkih udruženja iz Centra.
11.04.2016.
Potpredsjednica Federacije BiH posjetila Općinu Centar
U ponedjeljak 11. aprila 2016. godine potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, zajedno sa saradnicima, posjetila je Općinu Centar gdje ju je ugostio predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić.
11.04.2016.
Nastavljen nogometni turnir osnovnih škola iz Centra
Nogometni turnir za učenike iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar nastavljen je utakmicama 2. kola koje su odigrane u ponedjeljak, 11. aprila 2016. godine na igralištu FIS-a.
11.04.2016.
Podrška Općine Centar za projekte 72 sportske organizacije
U utorak, 12. aprila 2016. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar Sarajevo (Mis Irbina 1) bit će upriličeno potpisivanje ugovora sa predstavnicima sportskih organizacija čiji projekti će dobiti finansijsku podršku Općine Centar. U ovogodišnjem općinskom budžetu za tu namjenu je obezbijeđeno 160.000 KM.
11.04.2016.
Učenici škole „Safvet-beg Bašagić“ pobjednici takmičenja iz fizike
U prostorijama Osnovne škole „Alija Nametak“ održano je općinsko takmičenje učenika iz fizike. Takmičili su se učenici osmih i devetih razreda iz svih osnovnih škola sa područja općine Centar i to u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
08.04.2016.
Kanton Sarajevo će podržati izgradnju škole i kružnog toka na Šipu
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić u petak, 8. aprila 2016. godine ugostio je premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića i zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Kemala Ademovića. Povod posjete bio je razgovor o zajedničkim aktivnostima i projektima Kantona i Općine Centar, a akcenat je stavljen na izgradnju škole i kružnog toka na Šipu, te rješavanje problema u vezi sa vodovodnom infrastrukturom.
08.04.2016.
Mehmed Baždarević i Enver Lugušić posjetili načelnika Bećirevića
U vremenu kada ostali nivoi vlasti u našoj zemlji smanjuju budžetska izdvajanja za sport, Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem obezbjeđuje sve značajnija sredstva za ovu oblast koja nije u njenoj direktnoj nadležnosti.
08.04.2016.
Intenzivirane aktivnosti na rješavanju problema pasa lutalica
U nastojanju da se konačno riješi problem pasa lutalica na području centralne gradske općine predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić je, zajedno sa svojim saradnicima, u petak 8. aprila 2016. godine, posjetio prihvatilište za pse koje je smješteno u naselju Kremeš u općini Vogošća, u vlasništvu Ismaila Hamidovića.
08.04.2016.
Bećirević i Ajnadžić čestitali Svjetski dan Roma
Načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević i predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić, povodom 8. aprila Svjetskog dana Roma, u ime Općine Centar i Općinskog vijeća svim Romima upućuju iskrene čestitke sa željom za dobrim zdravljem i srećom.
08.04.2016.
Učenici škole „Isak Samokovlija“ pobjednici takmičenja iz geografije
U prostorijama Osnovne škole „Hasan Kaimija“, u četvrtak 7. aprila 2016. godine, održano je općinsko takmičenje učenika iz geografije. Takmičili su se učenici devetih razreda iz deset osnovnih škola sa područja općine Centar.
08.04.2016.
Ajnadžić i Kovačević posjetili Dom Bjelave
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, njegov zamjenik Slaven Kovačević i vijećnik Dževad Topić, posjetili su KJU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ na Bjelavama gdje ih je ugostio direktor Saudin Đurđević. Povod posjete bio je razgovor o problemima sa kojima se ustanova suočava, te unapređivanje saradnje Općine Centar i ove ustanove.
08.04.2016.
Počeo nogometni turnir osnovnih škola iz Centra
Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i ove godine organizirala je tradicionalni nogometni turnir za učenike iz 11 osnovnih škola sa njenog područja. Nogometni turnir počeo je u četvrtak, 7. aprila 2016. godine, a finale će biti održano u okviru obilježavanja Dana Općine Centar u periodu od 2. do 9. maja. Sve utakmice će se odigravati na igralištu FIS-a, a na turniru će ih biti odigrano ukupno 29.
07.04.2016.
Delegacije Općine i boračkih udruženja obišli spomen-obilježje Mala Kula
Povodom nedavnih neprimjerenih okupljanja i organiziranja manifestacija zabavnog karaktera kod spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima Mala kula na Grdonju, te skrnavljenja ovog mjesta koje čuva sjećanje na heroje koji su dali svoje živote za odbranu Sarajeva i Bosne i Hercegovine, predstavnici zakonodavne vlasti Općine Centar i boračkih organizacija iz Centra obišli su ovu lokaciju kako bi najoštrije osudili nepoštivanje svetog mjesta i uputili poruku da se ovakve aktivnosti više nikada ne smiju ponoviti.
07.04.2016.
Porodilje iz Centra dobile jednokratne novčane pomoći
U Općini Centar, u četvrtak 7. aprila 2016. godine, upriličena je dodjela jednokratnih novčanih pomoći za 20 porodilja koje žive na području središnje sarajevske općine.
07.04.2016.
Ajnadžić obišao dvije osnovne škole u Centru
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa predsjednikom Komisije Općinskog vijeća za obrazovanje Senadom Alićem i vijećnikom Esom Tucakovićem, posjetio je škole „Hasan Kaimija“ i „Hasan Kikić“, gdje je sa direktorima škola razgovarao o unapređivanju saradnje Općine Centar i ovih obrazovnih ustanova.
07.04.2016.
Počele likovno-kreativne radionice za najmlađe
U prostorijama Mjesne zajednice „Breka-Koševo II“ održana je likovno-kreativna radionica namijenjena najmlađim stanovnicima sa područja ove mjesne zajednice.
07.04.2016.
Održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada Sarajeva
Povodom Dana Grada Sarajeva i Dana oslobođenja od fašizma 1945. godine, u srijedu 6. aprila 2016. godine, u prepunoj Vijećnici održana je svečana sjednica Gradskog vijeća, koju je otvorio Suljo Agić, predsjedavajući Gradskog vijeća.
06.04.2016.
Dan grada Sarajeva obilježen polaganjem cvijeća
Povodom Dana grada Sarajeva i Dana oslobođenja Sarajeva od fašizma tokom Drugog svjetskog rata, delegacije svih nivoa vlasti u BiH, boračkih udruženja i sugrađani, te predstavnici gradova-prijatelja Sarajeva, u utorak 6. aprila 2016. godine, položili su cvijeće na gradskim spomen-obilježjima i odali počast svim poginulim tokom protekla dva rata.