Općina Centar Sarajevo uspostavlja prijateljske veze sa Općinom Suluova iz Turske

Predstavnici Općine Suluova iz Turske predvođeni načelnikom Fatihom Ucokom, u utorak 28. novembra 2017. godine, posjetili su Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.
Općina Centar Sarajevo uspostavlja prijateljske veze sa Općinom Suluova iz Turske

Povod posjete delegacije ove turske Općine koja pripada oblasti Amasya je uspostavljanje pobratimskih veza sa Općinom Centar. Kako su naglasili gosti iz Turske, u Bosni i Hercegovini se osjećaju kao kod kuće i imaju veoma pozitivna iskustva tokom svog boravka u Sarajevu. Tokom njihove posjete Općini Centar u prisustvu predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti ove općine savjetnik općinskog načelnika za investicije Mustafa Resić je prezentirao najvažnije projekte za investiranje i tom prilikom goste iz Turske upoznao sa mogućnostima općine Centar iz oblasti turizma, ekonomije, poljoprivrede, gradnje....

 

-Radujemo se uspostavljanju pobratimskih odnosa sa Općinom iz prijateljske Republike Turske. Siguran sam da obje strane imaju mnogo za ponuditi u razmjenu. Sa ovom inicijativom o bratimljenju naše dvije općine ću upoznati Općinsko vijeće Centar koje će, siguran sam, podržati ovakav vid saradnje i do kraja ove godine očekujemo da potpišemo memorandum o bratimljenju općina Centar i Suluova. Naredni put očekujemo da dođete sa investitorima iz vaše države, objasnio je Ajnadžić tokom današnje prezentacije.

 

Gosti iz Turske su stigli u Sarajevo jučer i tokom svog boravka ove sedmice  predstavnici Općine Centar će im pokazati kompletan turistički, poljoprivredni i ekonomski potencijal, ne samo središnje gradske Općine već i Kantona Sarajevo, te Federacije BiH.

 

Današnjoj prezentaciji su u ime Općinskog vijeća prisustvovali predsjedavajuća Karolina Karačić i njen zamjenik Mustafa Mulić, sekretar Općine Jasna Beba, predsjednik Komisije Općinskog vijeća za saradnju sa mjesnim zajednicama i općinama i gradovima Munib Milišić, te pomoćnici i savjetnici općinskog načelnika.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti