Postavljanje nove saobraćajne signalizacije u Centru

Na osnovu potpisanog ugovora o redovnom održavanju saobraćajnica na području općine Centar, radnici građevinske firme „Bosman“ su tokom proteklog perioda okončali radove na postavljanju nove saobraćajne signalizacije.
Postavljanje nove saobraćajne signalizacije u Centru

Projekat se realizuje putem Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar, a namjera je da se poveća sigurnost učesnika u saobraćaju, posebno pješaka.

 

Novi saobraćajni znak zabrane prometa za sva motorna vozila je postavljen kod pješačkog mosta Festina Lente, koji povezuje Radićevu ulicu i Obalu Maka Dizdara kod Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Zabrana saobraćaja, osim za vozila sa posebnim odobrenjem, je na snazi od obnove ovog šetališta koju je finansirala Općina Centar. Građani su prijavili da motoristi prelaze preko mosta čime krše zakonske propise i stoga je navedena općinska služba pokrenula proceduru postavljanja dodatnih znakova zabrane saobraćaja za motorna vozila.

 

Znakovi zabrane zaustavljanja i parkiranja motornih vozila su postavljeni u Ulici Kulovića, na početku požarnog puta koji prolazi pored objekta Pozorišta mladih, u  Ulici Himze Polovine kod broja 24 na prilazu objektima, dok je u Šekerovoj ulici ponovo postavljen otuđeni znak zabrane parkiranja i zaustavljanja.

 

U Ulici Sepetarevac također je postavljen znak ograničenja brzine na 30 kilometara na sat, što je bilo nužno, posebno na uskim dijelovima ulice, zbog sigurnosti pješaka.

 

Novo saobraćajno ogledalo postavljeno je u Ulici Bjelave kod broja 85 radi lakšeg izlaska vozača sa motornim vozilima na ovu saobraćajnicu. Također su urađene sanacije oštećenja na kolovozu sa hladnim asfaltom radi bezbjednog odvijanja saobraćaja motornih vozila u ulicama Džidžikovac, Koševo i Čekaluša.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti