Vijesti

29.08.2016.
U gradskom parku Betanija održana međunarodna brdsko-biciklistička utrka
Drugu godinu zaredom, u gradskom parku Betanija-Jezero, preko puta stadiona Asim Ferhatović Hase, održana je međunarodna UCI brdsko-biciklistička utrka Salcano MTB Cup i Škoda XC liga. Utrku su organizovali Klub brdskog biciklizma “Puls” i Općina Centar u saradnji sa Biciklističkim savezom BiH.
29.08.2016.
Uređeno sportsko igralište u Ulici Himze Polovine
Na osnovu ugovora o uređenju manjih javnih površina na području općine Centar u 2016. godini, sanirano je sportsko igralište u Ulici Himze Polovine 39.
26.08.2016.
Načelnik Bećirević na radnom sastanku sa predstavnicima MUP-a KS
Kantonalni ministar unutrašnjih poslova Vedran Mulabdić, policijski komesar MUP-a KS Vahid Ćosić i načelnik Prve policijske uprave Fahrudin Halač posjetili su, u petak 26. augusta 2016. godine, Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik Dževad Bećirević sa saradnicima.
26.08.2016.
Uređen prilazni put u Nahorevskoj ulici
U okviru redovnog održavanja lokalnih i nekategorisanih cesta radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su tokom proteklog perioda okončali radove na asfaltiranju prilazne saobraćajnice iza objekta gdje je smještena Jedinica za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo u Nahorevskoj ulici.
26.08.2016.
Javni poziv civilnim žrtvama rata za obnovu ostvarenog prava na porodičnu invalidninu
Služba za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica Općine Centar poziva sve civilne žrtve rata koje su korisnici prava na porodičnu invalidninu da u periodu od 1. septembra do 31. oktobra ove godine dostave potrebnu dokumentaciju o ispunjavanju uslova za nastavak ostvarivanja navedenog prava.
26.08.2016.
Park u Ulici Muhameda Hadžijahića 17 biće obnovljen
Kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije uslove za život Općina Centar svake godine izdvaja značajna sredstva za ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Poseban akcenat stavlja se na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju manjih javnih i zelenih površina koje najčešće koriste najmlađi stanovnici općine Centar.
25.08.2016.
Pionirska dolina dobija nove životinjske vrste zahvaljujući Općini Centar
Općina Centar Sarajevo godinama pomaže rad jedinog zoološkog parka u našoj državi, Pionirske doline. Pomoć se, prije svega, ogleda u finansiranju nabavke novih životinjskih vrsta.
25.08.2016.
Nastavljeni radovi na rekonstrukciji Ulice Fadila Jahića Španca
Nakon što su komunalna preduzeća završila sa radovima na sanaciji svoje infrastrukture, radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su tokom proteklog perioda nastavili rekonstrukciju Ulice Fadila Jahića Španca na Nahorevu.
25.08.2016.
Završni radovi na izgradnji i sanaciji javne rasvjete u Centru
U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju javne rasvjete na 26 lokacija u devet mjesnih zajednica u Centru izdvojeno je 306.400 KM.
25.08.2016.
Uskoro počinje uređenje dječijeg igrališta Debelo brdo
Uposlenici komunalnog preduzeća Park, u okviru sporazuma o uređenju manjih javnih površina koji je Općina Centar sklopila sa ovim preduzećem, u narednom periodu uredit će dječije igralište Debelo brdo.
24.08.2016.
Ajnadžić posjetio kliniku za vantjelesnu oplodnju
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je, zajedno sa svojim saradnicima, u srijedu 24. augusta 2016. godine, posjetio Centar za vantjelesnu oplodnju „New Life“ smješten u Lepeničkoj ulici na broju 1 na Stupu, gdje je sa predstavnicima navedene institucije razgovarao o vantjelesnoj oplodnji, pacijentima koji koriste ovu vrstu usluge, te mogućoj pomoći lokalne zajednice u rješavanju problema neplodnosti.
24.08.2016.
Općina Centar suorganizator međunarodne UCI utrke Salcano MTB Cup i Škoda XC liga
Druga gradska međunarodna UCI utrka Salcano MTB Cup i Škoda XC liga, u organizaciji Kluba brdskog biciklizma „Puls“ i Općine Centar, održat će se 28. augusta ove godine u gradskom parku Betanija – Jezero sa početkom u 11 sati.
24.08.2016.
Rješavanje pitanja pijace Sirano neće biti moguće bez saglasnosti zakupaca prostora
Kako bi spriječio daljnje širenje netačnih informacija oko rješavanje statusa zakupaca trgovki na pijaci Sirano, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u poslovnim prostorijama na pomenutoj pijaci, održao sastanak sa zakupcima i vlasnicima trgovina.
23.08.2016.
U septembru polaganje kamena temeljca za izgradnju škole na Šipu
Delegacija Općine Centar predvođena predsjedavajućim Općinskog vijeća dr. Nedžadom Ajndažićem, a u kojoj su još bili savjetnik načelnika Mustafa Resić, pomoćnica načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove Alma Sadović, te Vedrana Remović iz Službe za imovinsko-pravne i geodetske poslove i katastar nekretnina, posjetili su Kanton Sarajevo gdje su ih ugostili premijer Elmedin Konaković i zastupnik u kantonalnoj Skupštini Kemal Ademović.
23.08.2016.
Redovno održavanje saobraćajnica u Centru
Na osnovu ugovora o redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor građevinskog preduzeća „Bosman“ Sunija Jahić, ovih dana trebaju započeti radovi na uređenju saobraćajnica na nekoliko lokacija u Centru.
23.08.2016.
Uskoro započinje obnova parka na Koševskom brdu
Uposlenici komunalnog preduzeća Park, u okviru sporazuma o uređenju manjih javnih površina koji je Općina Centar sklopila sa ovim preduzećem, u narednom periodu sanirat će dječije igralište na spoju ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede u mjesnoj zajednici Koševsko brdo.
23.08.2016.
Nastavak finansijske podrške radu Prve policijske uprave
U prostorijama Prve policijske uprave-Policijske stanice Centar, u utorak 23. augusta 2016. godine, održan je zajednički sastanak predstavnika MUP-a Kantona Sarajevo i Općine Centar na kojem su pored predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar dr. Nedžada Ajnadžića također bili prisutni Vedran Mulabdić, ministar unutrašnjih poslova KS, Vahid Ćosić, komesar kantonalne policije, te Fahrudin Halač, načelnik Prve policijske uprave.
22.08.2016.
Večeri poezije u prostorijama MZ „Trg oslobođenja-Centar“
Na poziv Komisije Općinskog vijeća za kulturu za dostavu projekata iz oblasti kulture, Savjet Mjesne zajednice „Trg oslobođenja-Centar“ je predložio projekat koji planira realizovati u saradnji sa glumcem Miodragom Mikijem Trifunovim.
22.08.2016.
Veliki uspjeh Malonogometnog kluba Centar
Prvak Bosne i Hercegovine u futsalu MNK Centar, čiji je jedan od glavnih sponzora Općina Centar, pobjedom nad prvakom Litvanije, ekipom Baltija, osigurao je plasman u grupnu fazu UEFA Futsal kupa.
19.08.2016.
Do sredine septembra planiran završetak radova na sanaciji klizišta u ulicama Pećina i Urijan Dedina na Soukbunaru
Od početka izvođenja radova, od maja ove godine, na sanaciji klizišta u ulicama Pećina i Urijan Dedina na Soukbunaru radnici firme „TB Inženjering“ iz Breze su uspjeli postaviti novi drenažni sistem koji je spojen na gradsku odvodnu mrežu.