Obilježavanje Dana Općine Centar okončano drugom Sarajevskom rolerijadom

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, pod pokroviteljstvom Općine Centar u realizaciji Udruženja građana ''Klub sporta Fit & Fun'', u nedjelju 13. maja 2018. godine u Titovoj ulici u centru grada održana je druga po redu Sarajevska rolerijada.

Na ovoj jedinstvenoj porodičnoj manifestaciji nastupilo je nekoliko stotina ljubitelja rola, romobila i bicikla bez pedala u više starosnih kategorija. Dječije roler trke su održane za uzrast od 6, od 7 do 9 godina, od 10 do 12 godina, te od 13 do 15 godina života. Dječije trke na biciklima bez pedala i na romobilima održane su u dvije, do 5 i od 6 godina. Također je bilo prijavljenih i za porodične trke sa dva sa tri i više članova porodice, dok su na kraju nastupili odrasli roleri preko 16 godina.

 

Rolerijadu je zvanično otvorio načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić koji je velikom broju okupljenih prvo čestitao Dane Općine Centar.

 

–Ništa naša finansijska podrška ne bi značila bez dobre organizacije rolerijade i vas danas prisutnih. Ova manifestacija je svake godine sve bolja. Veliki broj prijavljenih dovoljno govori o manifestaciji. Želim da kažem da je organizator pripremio prigodne nagrade za osvojena prva tri mjesta u kategoriji odraslih, dok će Općina Centar također nagraditi i najmlađeg i najstarijeg učesnika ove rolerijade. Namjeravamo nastaviti podržavati realizaciju ove manifestacije prvenstveno zbog popularizacije sporta i da umjesto zadimljenih kafića odaberemo aktivni, objasnio je Ajnadžić.

 

Predsjednica Udruženja građana ''Klub sporta Fit & Fun'' Marijana Arapović-Podrug je kazala da je za današnju rolerijadu prijavljeno oko 600 učesnika.

 

– Ove godine naša rolerijada je već počela da ruši rekorde. Hvala vam što ste danas sa nama i pomažete nam da ova Sarajevska rolerijada raste i okuplja porodice kroz zabavu i druženje i nadamo se da će postati tradicionalnog karaktera. Najveći “krivac“ što danas uživamo na točkićima kroz ulice koje su zatvorene za saobraćaj  motornih vozila, ali otvorena za naše učenike je Općina Centar i njen načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, kazala je Arapović-Podrug.

 

Najmlađi učesnici do 6 godina su imali utrku na rolama od restorana McDonald's u Maršala Tita do BBI centra, dok su učesnici u starijim kategorijama vozili od  spomen-obilježja „Vječna vatra“ do BBI centra.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti