Kompanija Infobip zainteresirana za ulaganje na području općine Centar

Predsjednik gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić, te predstavnici kompanije Infobip na čelu sa izvršnim direktorom Silviom Kutićem posjetili su Općinu Centar gdje su ih ugostili predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, njen zamjenik Mustafa Mulić, savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić i vijećnik Nihad Uk.

Infobip je globalna IT i telekomunikacijska kompanija koja pruža usluge mobilnih komunikacija u oblaku (cloud) za poslovne korisnike. Usluge Infobipa danas dopiru do četiri milijarde ljudi. Utemeljen 2006. godine u Vodnjanu, Infobip je izrastao u jednu od vodećih svjetskih platformi za obradu i dostavu poruka za poslovne korisnike. Danas zapošljava 1.200 ljudi u preko 50 ureda u više od 40 zemalja na šest kontinenata, što je čini uvjerljivo najvećom softverskom kompanijom u Hrvatskoj.

 

Predsjedavajuća Karačić je uputila riječi dobrodošlice gostima, te čestitke na izuzetno dobrim poslovnim rezultatima.

 

-Drago mi je da ste danas u posjeti Općini Centar i izuzetno smo obradovani vašim dobrim poslovnim rezultatima kako u svijetu, tako i u Sarajevu. Nadamo se da ćemo biti dio vašeg daljeg uspjeha i rasta u našoj zemlji, istakla je Karačić.

 

Direktor Kutić se zahvalio predstavnicima Općine na gostoprimstvu, te izrazio nadu da će i u budućem periodu kompanija Infobip djelovati na teritoriji ove lokalne zajednice.

 

-U Sarajevu imamo regionalni ured koji zapošljava oko 150 ljudi, a u narednom periodu planiramo proširiti naše poslovanje u glavnom gradu BiH. Naš dugoročni plan je gradnja novog poslovnog prostora na oko 5.000 metara kvadratnih koji će zapošljavati preko 500 ljudi. Nadamo se da će nam u potrazi za novom lokacijom pomoći lokalna zajednica, kazao je Kutić.

 

Savjetnik Resić je naglasio da je Općina Centar lokalna zajednica koja želi stvarati povoljno poslovno okruženje i da poslovnim partnerima u punom kapacitetu stoji na raspolaganju.

 

-Drago mi je što u našoj lokalnoj zajednici vidite partnera i želite svoje poslovanje širiti na našoj teritoriji. Općina Centar jedna je od devet općina Kantona Sarajevo i ujedno urbani, administrativni, poslovni, kulturni, obrazovni, zdravstveni, sportski i trgovinsko-uslužni centar. Zainteresovani smo za bilo koju vrstu saradnje kada je u pitanju stvaranje nove vrijednosti kao i novo zapošljavanje. Spremni smo sarađivati sa vama, pomoći vam u odabiru lokacije za izgradnju poslovnog objekta, poručio je Resić.

 

Dogovoreno je da se na adresu Općine Centar uputi pismo namjere o ulaganju na području ove sarajevske općine i proširenju kapaciteta.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti