Poziv penzionerima u općini Centar da se prijave za subvencioniranje javnog prevoza

Općina Centar Sarajevo raspisala je i ove godine Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći penzionerima u stanju socijalne potrebe za subvenciju troškova javnog prevoza u Kantonu Sarajevo.
Poziv penzionerima u općini Centar da se prijave za subvencioniranje javnog prevoza

Javni poziv je objavljen u četvrtak, 10. maja 2018. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na općinskoj web stranici: www.centar.ba, na oglasnoj ploči u Općini (Mis Irbina 1) i oglasnim pločama mjesnih zajednica središnje sarajevske općine. 

 

Javni poziv ostaje otvoren 30 dana, a prijaviti se mogu socijalno ugroženi penzioneri sa penzijama do 500 konvertibilnih maraka koji imaju prebivalište na području općine Centar najmanje dvije godine ili boravište po osnovu statusa raseljene osobe u općini Centar. Uz prijavu na javni poziv penzioneri su dužni dostaviti kopiju lične karte, potvrdu o prijavi prebivališta ili boravišta, ček od penzije ne stariji od tri mjeseca, kopiju tekućeg računa i kopiju iskaznice sa kuponom za prethodni mjesec.

 

Za ovaj socijalni projekt Općine Centar za starije sugrađane koji su u stanju socijalne potrebe planirano je u ovogodišnjem budžetu 10.000 konvertibilnih maraka.

 

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 033/562-447.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti