Vijesti

12.09.2016.
Udruženju „Dajte nam šansu“ donirano 2.500 KM
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja brigu o osobama sa invaliditetom i djeci sa razvojnim poteškoćama godinama unazad stavlja u fokus svojih aktivnosti.
09.09.2016.
Prijem u Općini Centar za šehidske porodice povodom Kurban-bajrama
Povodom predstojećeg Kurban-bajrama načelnik Općine Centar Dževad Bećirević zajedno sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Centar dr. Nedžadom Ajnadžićem upriličio je u petak 9. septembra 2016. godine u Općini tradicionalno druženje sa članovima 20 šehidskih porodica. Ovom prilikom je porodicama uručena jednokratna novčana pomoć u iznosu od 100 KM.
09.09.2016.
Čestitka i donacija Općine Centar za Kurban-bajram
U povodu nastupajućeg velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama, načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević i predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić upućuju, u ime Općine Centar i u svoje ime, najsrdačnije čestitke svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i predsjedniku Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini reisu-l-ulemi dr. Huseinu efendiji Kavazoviću osobno, sa željama da praznične dane provedu u dobrom zdravlju i radosti, sa vjerom u bolju zajedničku budućnost i prosperitet.
09.09.2016.
Ajnadžić ugostio Mirzu Pramenkovića, svjetskog prvaka u kick boxu
Općina Centar Sarajevo nastavila je dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu.
09.09.2016.
Općina Centar finansijski podržala Sajam pčelarstva Bee-fest
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u organizaciji Direkcije Bee-festa, na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu, u srijedu 7. septembra 2016. godine, otvoren je Tradicionalni Sajam pčelarstva i pčelarske opreme – Bee-fest.
08.09.2016.
Uskoro započinje sanacija klizišta u Ulici Mehmeda Spahe
Općina Centar Sarajevo kao investitor projekta je obezbijedila u svom budžetu iznos od 37.655 KM za sanaciju klizišta u Ulici Mehmeda Spahe kod broja 8 (Mjesna zajednica „Trg oslobođenja-Centar“), dok je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, kao realizator i nadzor ovog projekta, završio kompletnu proceduru i potpisao ugovor sa izvođačem radova.
08.09.2016.
Općina izdvojila 5.000 KM Srednjoj trgovačkoj školi za zamjenu staklenih portala
Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja iz budžeta izdvaja finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem.
08.09.2016.
Počela implementacija projekta „Igra boje i život u Općini Centar“
U prostorijama Mjesne zajednice „Mejtaš-Bjelave“ u četvrtak 8. septembra 2016. godine počela je realizacija projekta „Igra boje i život u Općini Centar“ za djecu sa područja MZ „Mejtaš-Bjelave“.
08.09.2016.
Tradicionalni bajramski prijem u Općini Centar za šehidske porodice
U povodu predstojećeg praznika Kurban-bajrama u Općini Centar Sarajevo, Mis Irbina 1 (sala 2015/II) će u petak, 9. septembra 2016. godine u 10 sati biti upriličen tradicionalni prijem za 20 šehidskih porodica.
07.09.2016.
Potpisani ugovori za sanaciju klizišta Višnjik i Stolačka
Općinski načelnik Dževad Bećirević i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija su u prostorijama Općine Centar u srijedu 7. septembra 2016. godine potpisali ugovore za sanaciju klizišta na Višnjiku i u Stolačkoj ulici.
07.09.2016.
Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva spreman podržati projekat vantjelesne oplodnje
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva gdje je sa direktorom ove ustanove prim.dr. Mithatom Kurtovićem razgovarao o projektu vantjelesne oplodnje kako bi mladim bračnim parovima iz Centra pomogao na putu do potomstva gdje Općina Centar želi u svom budžetu naredne godine izdvojiti određena finansijska sredstva za ovu namjenu.
07.09.2016.
Novi obračun visine naknade u vrijeme porodiljskog odsustva
Iz Službe Općine Centar Sarajevo za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica obavještavaju poslodavce čije se zaposlenice nalaze na porodiljskom odsustvu da je došlo do promjene u obračunu visine naknade plaće u vrijeme porodiljskog odsustva.
07.09.2016.
Općina Centar finansijski podržava malonogometni Bajramski turnir
Povodom Kurban-bajrama od 13. do 14. septembra ove godine u maloj dvorani Kulturno-sportskog centra Skenderija biće organizovan 25. jubilarni međunarodni malonogometni Bajramski turnir „Sarajevo 2016./1437. h.g.“.
06.09.2016.
Uklanjanje ruševnog objekta u Hadži-Sulejmanovoj ulici
Na osnovu naloga Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar radnici građevinske firme „Bosman“ su u ponedjeljak 5. septembra 2016. godine, započeli sa uklanjanjem ruševnog stambenog objekta u Ulici Hadži-Sulejmanova 40 na Mejtašu.
06.09.2016.
Osnovnoj školi „Safvet-beg Bašagić“ Općina donirala 6.000 maraka
Iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području.
06.09.2016.
Projekat prilagodbe infrastrukture za potrebe osoba u invalidskim kolicima
Prilikom posjete Udruženju ratnih vojnih invalida paraplegičara Kantona Sarajevo, sa sjedištem u Ulici Grbavička 8a, predsjedajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić je razgovarao sa članovima Udruženja o rješavanju njihovih problema u svakodnevnoj komunikaciji.
06.09.2016.
Potpisivanje ugovora za sanaciju klizišta Višnjik i Stolačka
U srijedu, 7. septembra 2016. godine u 9,30 sati u Općini Centar Sarajevo, Mis Irbina 1 (sala 205/II) načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija će potpisati ugovore za sanaciju klizišta na Višnjiku i Ulici Stolačka.
06.09.2016.
Ajnadžiću uručeno priznanje „Zlatna plaketa“
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je 6. septembra 2016. godine u Općini Centar predsjednika Sindikata mašinovođa-strojovođa u Federaciji Bosne i Hercegovine Alema Mudželeta.
05.09.2016.
Delegacija austrijskih parlamentaraca u posjeti Općini Centar
Predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić, u ponedjeljak, 5. septembra 2016. godine, ugostio je delegaciju austrijskih parlamentaraca u kojoj su bili Monika Mühlwerth, predsjednica gornjeg doma parlamenta, Gerhard Dörfler, Hubert Fuchs, Bernhard Rösch, te austrijski arhitekta i urbanista Alexander Petritz.
05.09.2016.
Osnovnoj školi „Isak Samokovlija“ donirano 6.500 maraka
Općina Centar Sarajevo jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja iz budžeta izdvaja finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem. Iz općinskog budžeta za 2016. godinu izdvojeno je 6.500 maraka Osnovnoj školi „Isak Samokovlija“, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.