Besplatno članstvo u Biblioteci Sarajeva za mlade sa područja općine Centar

Od početka realizacije projekta besplatnog učlanjenja mladih stanovnika općine Centar u Biblioteku Sarajeva do sada su ovu pogodnost iskoristila 372 mlada stanovnika iz Centra životne dobi od 15 do 30 godina.
Besplatno članstvo u Biblioteci Sarajeva za mlade sa područja općine Centar

Sredstva za ovaj projekat je obezbijedila Općine Centar u svom ovogodišnjem budžetu u iznosu od 10.000 KM. Javna ustanova Biblioteka Sarajeva je, kao realizator projekta, za besplatno godišnje članstvo u ovoj biblioteci organizovala upis u odjeljenju Multimedijalni centar ''Mak'' u Alipašinoj ulici 6 svakog radnog dana, kao i u Centralnom odjeljenju u Mis Irbinoj ulici 4.

 

Prilikom upisa korisnici su dužni dati na uvid CIPS-ovu prijavnicu, a maloljetnici upis mogu ostvariti u pratnji roditelja ili staratelja koji posjeduju pomenuti dokument. Novi korisnici će dobiti člansku kartu koja važi godinu dana. Korisnici ove biblioteke imaju na raspolaganju bibliotečki fond od preko 260.000 knjiga te uvedene novitete usluga iznajmljivanja elektronskih čitača knjiga, biblioterapije i Book Crossinga, svojevrsne globalne čitaonice slobodnih, putujućih knjiga.

 

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u nekoliko navrata kazao koliko mu je bitan ovaj projekat koji ima za cilj, kroz besplatno članstvo mladih u biblioteci, povećati broj zaljubljenika u knjigu, odnosno da kroz ovakve projekte mladi ljudi steknu naviku čitanja knjiga nasuprot savremenoj tehnologiji koja predstavlja opasnost za gubitak navike čitanja knjiga.

 

Iz Biblioteke Sarajeva pozivaju sve zainteresovane da se prijave i učlane besplatno u biblioteku.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti