Održani susreti mladih Muftijstva sarajevskog

U Domu mladih na Skenderiji u nedjelju 13. maja 2018. godine održani su, drugi po redu, susreti mladih Muftijstva sarajevskog.

Ovaj skup koji je okupio oko 500 koordinatora „Mreže mladih Muftijstva sarajevskog“ i zvaničnike iz Islamske zajednice u BiH je otvorio prof. dr. Enes Ljevaković, sarajevski muftija koji je u svom obraćanju istakao vrijednost pokrenutog projekta  koji je kroz brojne aktivnosti, ekološke i humanitarne akcije, te akcije dobrovoljnog darivanja krvi povezalo nekoliko hiljada mladih osoba. Još veći uspjeh ovog projekta se ogleda u tome što nije samo ispunjen cilj unapređenja vjerskog života nego je uspješno unaprijeđen i društveni život. Muftija sarajevski Ljevaković se u svom govoru osvrnuo i na problem odlaska mladih iz države, koja im mora dati veće šanse i otvoriti veći prostor u njihovom doprinosu razvoja društva.

 

Kao jedan od gostiju ovog skupa načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je prisutnima kazao da mu je drago da ova manifestacije počinje u općini Centar.

 

–Mladima koji su sa područja općine Centar želim čestitati Dane Općine, koje su obilježile manifestacije sa kojim šaljemo dobre poruke, prije svega namijenjene mladima. Kada je razgovarano o projektima u kojima bismo se trebali umrežavati i na taj način izraziti svoju opredjeljenost da budemo korisni našoj društvenoj zajednici, nije mi trebalo puno vremena da odlučim podržati ovakav projekat. Mladi kao što ste vi trebaju dobiti veću pažnju nego do sada i vi ćete imati bolju priliku i veći izazov da napravite državu Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način. Pri tome ćemo veoma odgovorno odabrati sve one aktivnosti koje ćemo raditi zajedno kao lokalna zajednica sa mladima i strukturom vaših lidera u Muftijstvu sarajevskom. Putem ovih projekata trebamo obezbijediti napredak društvene i lokalne zajednice u našem gradu i domovini Bosni i Hercegovini. Pri tome jako mi je drago da ćete izgrađivati vrijednost, prije svega naše vjere i kulture. Koristim ovu priliku i da vam čestitam predstojeći mubarek mjesec ramazan, kazao je Ajnadžić.

 

Na skupu su također govorili i Abdulgafar Velić, pomoćnik muftije za vjerske poslove i obrazovanje, dr. Razim Čolić, direktor Uprave za vanjske poslove Muftijstva sarajevskog i Miralem Babajić, koordinator Mreže mladih Muftijstva sarajevskog.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti