Velika porodična zabava u parku „Prof.dr. Nijaz Duraković“

Uz podršku Općine Centar danas je u parku „Prof.dr. Nijaz Duraković“ održana zabava za sve generacije gdje je učestvovao veliki broj naših sugrađana.

Pod sloganom „Sarajevo ljubavi moja“ u ovom parku su posjetitelji, posebno mladi, uživali u raznim sportsko-zabavnim aktivnostima koje im je priredio organizator. U nekadašnjem parku Hastahana na Marijin dvoru danas se uživalo u “streetball-u” odnosno uličnoj košarci, stonom fudbalu, slikanju te pjevanju i mnoštvu mnogih drugih kulturno-zabavnih sadržaja. Također je održana i predstava za djecu, facepainting...

 

Načelnik Općine Centar dr, Nedžad Ajnadžić je u svom obraćanju prisutnima uputio  riječi zahvale timu koji je radio na organizaciji ove manifestacije koja predstavlja dio obilježavanja Dana Općine Centar. –Ova manifestacija je dio pozitivnih dešavanja kojima želimo izgraditi bolju općinu Centar nego što je to danas.  Iznimno sam zadovoljan i sretan zbog toga što imamo dvije važne manifestacije danas u našoj općini, osim ove također je  nekoliko stotina metara dalje u toku naša druga rolerijada. Ovom prilikom želim da najavim da u ovom parku „Prof. Dr. Nijaza Durakovića“ planiramo organizovati, u periodu od 15. juna do 20. septembra ove godine, svaki dan neki od važnijih događaja u ovom parku gdje ste svi dobrodošli, kazao je Ajnadžić.

 

Sponzori su se pobrinuli da tomom trajanja manifestacije za veliki broj učesnika obezbijede dovoljno hrane, pića, sladoleda...

 

Na poziv dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar Sulejmana Meme Haljevca, kao jednog od organizatora manifestacije, kao gosti ove manifestacije su bili štićenici javnih ustanova zavoda za zbrinjavanje mentalno invalide djece i omladine Pazarić i Bakovići. Od gostiju su također danas bili prisutni Vesko Drljača, federalni ministar rada i socijalne politike  i Amela Dautbegović, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, kao i Jasna Duraković, kćerka rahmetli Nijaza Durakovića.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti