Vijesti

04.01.2021.
Subvencioniranjem kamatne stope Općina za privrednike u četiri godine obezbijedila preko 32 miliona KM
Pomoć i podrška razvoju privrede već nekoliko godina nalaze se na vrhu prioriteta Općine Centar Sarajevo. S obzirom na sve veće probleme uzrokovane pandemijom koronavirusa, ovakvo opredjeljenje ove lokalne zajednice dodatno se pokazalo opravdanim.
04.01.2021.
428 socijalno ugroženih penzionera od Općine Centar dobilo po 50 KM
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Srđanom Mandićem i ove godine u sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekt „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje po 50 maraka mjesečno za 428 socijalno ugroženih starijih sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.
31.12.2020.
Načelnik Mandić čestitao Novu godinu
Povodom Nove godine, načelnik Općine Centar Srđan Mandić upućuje svim građanima u svoje lično, i u ime Općine Centar, čestitke sa željom da 2021. godinu provedu sa svojim porodicama u dobrom zdravlju i prosperitetu.
31.12.2020.
Potpisan ugovor za izgradnju pumpne stanice Gornji Kromolj
Samo dva dana nakon obilaska Poljina, Kromolja i dijela Alipašine ulice, gdje stanovnici navedenih lokaliteta nemaju adekvatno vodosnabdijevanje, načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor KJLKP „Vodovod i kanalizacija“ Enver Hadžiahmetović potpisali su sporazum prema kojem ova lokalna zajednica izdvaja 50 hiljada KM za izgradnju pumpne stanice Gornji Kromolj.
31.12.2020.
Skraćeno radno vrijeme Općine, petak neradni dan
Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, obavještavamo sve korisnike usluga, da će u četvrtak, 31. decembra 2020. godine biti skraćeno radno vrijeme u Općini Centar.
31.12.2020.
Informacija o gradnji objekta na lokalitetu Drvenija
S obzirom na izražen interes javnosti, a povodom izgradnje poslovnog objekta u Ulici Hamdije Kreševljakovića na Drveniji, izdajemo sljedeće saopštenje za javnost:
30.12.2020.
Dugogodišnja uposlenica Općine Centar Zorka Zagorac odlazi u zasluženu penziju
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić upriličio je danas prijem za Zorku Zagorac, dugogodišnju uposlenicu koja je svoj cijeli radni vijek provela u ovoj lokalnoj zajednici.
29.12.2020.
Započelo rješavanje problema vodosnabdijevanja
Do ljeta pitka voda za 74 domaćinstva
Baš kao i što je obećao u svom izbornom programu da će uredno vodosnabdijevanje biti najveći prioritet, načelnik Općine Centar Srđan Mandić je odmah po preuzimanju dužnosti pokrenuo aktivnosti na rješavanju problema u ovoj oblasti.
29.12.2020.
MZ „Breka“ novac od nagrade iskoristila za nabavku audio i video opreme
Na prijedlog Komisije za mjesne zajednice i saradnju s općinama i gradovima Općinsko vijeće Centar je donijelo Odluku o izboru najbolje mjesne zajednice, na osnovu čega je dodjela priznanja i novčanih nagrada upriličena početkom augusta ove godine.
28.12.2020.
Održan sastanak sa Općinom Centar, definisani naredni koraci
Danas je u prostorijama Općine Centar održan sastanak na kojem su prisustvovali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i generalna direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Sabrina Buljubašić.
28.12.2020.
Narandžasto upozorenje za jak vjetar južnog smjera
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je u ponedjeljak, 28. decembra 2020. godine moguća pojava jakog olujnog vjetra južnog smjera.
28.12.2020.
Općina Centar spremna za zimsko održavanje ulica
Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje u saradnji sa Službom za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar okončale su pripremne radnje za zimsko održavanje ulica u centralnoj gradskoj općini tokom ove zimske sezone.
25.12.2020.
Općina Centar nagradila najbolje studente, dobitnike priznanja „Zlatna značka“
Kako je to višegodišnja praksa Općine Centar, i ove godine su u budžetu ove lokalne zajednice izdvojena sredstva za nagrađivanje najboljih studenata, dobitnika priznanja „Zlatna značka“ koje dodjeljuje Univerzitet u Sarajevu za izuzetan uspjeh tokom studiranja.
25.12.2020.
Završen rok za prijave na likovni konkurs „Studentski dani 2020“
Do kraja ove prošle sedmice svi zainteresovani studenti završnih godina akademija likovnih umjetnosti iz cijele Bosne i Hercegovine su mogli slati svoje radove za likovni konkurs „Studentski dani 2020“, kojeg je raspisala Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“.
24.12.2020.
ISTINSKI PRIJATELJI DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE
Otkrivene biste u čast Mahathir bin Mohamada i Madeleine Albright
U prisustvu članova ratnog Predsjedništva RBiH i načelnika Općine Centar, u tehničkom mandatu dr. Nedžada Ajandžića, danas je u Alipašinoj ulici, na šetnici kod parka Kemal Monteno (prekoputa naselja Ciglane), održana mala svečanost otkrivanja bisti posvećene bivšem malezijskom premijeru Mahatiru Muhamedu (Mahathir bin Mohamad) i bivšem američkom državnom sekretaru Medlin Olbrajt (Madeline Albright).
24.12.2020.
Novoizabrani načelnik Srđan Mandić preuzeo dužnost
U prostorijama Općine Centar Sarajevo, u četvrtak, 24. decembra 2020. godine izvršena je primopredaja dužnosti između dosadašnjeg načelnika dr. Nedžada Ajnadžića i novoizabranog načelnika Srđana Mandića.
24.12.2020.
Čestitka i donacija Općine Centar povodom katoličkog Božića
U povodu velikog katoličkog praznika Božića, načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić upućuje svim katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini i nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću osobno iskrene i srdačne čestitke sa željama da dane blagdana provedu u dobrom zdravlju i radosti, sa vjerom i nadom u bolju zajedničku budućnost u miru, razumijevanju, solidarnosti, toleranciji i općem blagostanju.
23.12.2020.
Novčana pomoć porodicama poginulih boraca katoličke vjeroispovijesti povodom Božića
Kako je to već uobičajena praksa ove lokalne zajednice u vrijeme vjerskih praznika, tako je i u povodu nastupajućeg katoličkog praznika Božića Općina Centar obezbijedila novčanu pomoć za članove deset porodica poginulih boraca pripadnika Armije RBiH katoličke vjeroispovjesti.
22.12.2020.
Ajnadžić: Priče da ću biti savjetnik u NLB banci su neistine
Radi istinitog i objektivnog informisanja, a usljed sve učestalijih upita građana o radovima u Ulici Danijela Ozme upućujemo sljedeće saopštenje za javnost:
22.12.2020.
Zimska škola fudbala
Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju čiji je osnivač Općina Centar, u saradnji sa Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo realizira projekat „Zimska škola fudbala“.