Vijesti

07.12.2020.
Započela izgradnja spomen-obilježja „Lasta“
Radnici građevinske firme „Sela“ su krajem protekle sedmice, na uglu ulica Patriotske lige i Bolnička ispod Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, započeli sa radovima na izgradnji spomen-obilježja „Lasta“.
07.12.2020.
Općina Centar proglašena najboljom lokalnom zajednicom kada je u pitanju transparentno finansiranje organizacija civilnog društva
Općina Centar Sarajevo 2017. godine je pristupila je ReLOaD projektu gdje je primjenom dobrih praksi i LOD metodologije razvijen transparentan sistem podrške organizacijama civilnog društva, koji omogućava finansiranje strateški usmjerenih projekata, a koji direktno ili indirektno zadovoljavaju potrebe građana sa područja ove lokalne zajednice.
04.12.2020.
Završena izgradnja stajališta u Ulici Patriotske lige
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa svojim saradnicima danas obišao lokaciju gdje su završeni radovi na izgradnji dva stajališta u Ulici Patriotske lige.
04.12.2020.
Centar kulture i mladih 55. godišnjicu slavi bogatim programom
Tačno je 55. godina od osnivanja Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.
03.12.2020.
Uplaćene jednokratne novčane pomoći za 26 porodilja iz Centra
Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar je okončala predviđene zakonske procedure prikupljanja i obrade pristiglih zahtjeva za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, nakon čega je općinska Služba za finansije, privredu i lokalno-ekonomski razvoj izvršila uplatu ovih pomoći na bankovne račune za 26 porodilja iz Centra.
02.12.2020.
Preduzeću „Pokop“ uručena specijalizovana mašina
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Pokop“ Goran Cerić potpisali su ugovor o davanju na korištenje specijalizovane mašine za iskop grobnih mjesta.
02.12.2020.
Objavljen javni poziv za prijave na konkurs „Čiji je to grad?“
Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ je, pod pokroviteljstvom Općine Centar i u saradnji sa mikrokreditnom organizacijom IuteCredit BiH, u okviru projekta Studentski dani 2020 pokrenula četvrti po redu nagradni konkurs na temu „Čiji je to grad?’“.
01.12.2020.
U Ulici Danijela Ozme umjesto parkinga uređuje se prostor za pješake i odmor
U proteklom periodu Općina Centar Sarajevo realizovala je niz projekata gdje su javne površine, uzurpirane vozilima, očišćene i vraćene pješacima.
01.12.2020.
Izgradnja hidrofleks stanice na Kromolju i kanalizacije u Ulici Borak plaćena, ViK treba da izvede radove
S obzirom na brojne upite građana u vezi sa izgradnjom hidrofleks stanice na Kromolju i rekonstrukcije separatne kanalizacije u Ulici Borak izdajemo sljedeće saopštenje za javnost:
30.11.2020.
Postavljen još jedan balon na Koševu
Ljubiteljima tenisa na raspolaganju četiri natkrivena terena
Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, koja u ime Općine Centar kao vlasnika i svog osnivača upravlja teniskim terenima na Koševu, uspjela je realizirati nabavku i postavljanje još jednog balona.
27.11.2020.
Otklonjena i posljednja barijera za početak izgradnje spomen-obilježja „Lasta“
Danas su u prostorijama Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i rektor Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Rifat Škrijelj potpisali notarski obrađen ugovor o osnivanju prava građenja spomen-obilježja „Lasta“.
27.11.2020.
U Centru kulture i mladih promocija albuma „Musica Bosnae“
Melodije sa prvog studijskog albuma bosanskohercegovačkog kompozitora, koncertnog umjetnika i profesora gitare Elvisa Sivčevića će biti prezentovan večeras na sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ u Jelićevoj ulici.
26.11.2020.
Do kraja naredne sedmice završetak radova na sanaciji Ulice Gorica
Kako je najavio Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“, krajem ove sedmice se očekuje završetak zemljanih radova u projektu zamjene vodovodnih instalacija u Ulici Gorica.
24.11.2020.
Čestitka iz Općine Centar za Dan državnosti BiH
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić upućuju, u ime Općine Centar i u njihovo ime, čestitke svim građanima općine Centar i cijele Bosne i Hercegovine povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, jednog od najvažnijih datuma u novijoj historiji BiH kada je obnovljena državnost naše domovine i potvrđene njene historijske granice.
24.11.2020.
Večeras promocija i otvaranje izložbe prvog strip izdanja „Sarajevska priča“
U prostorijama Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ (Jelića 1) večeras je planirana promocija i otvaranje izložbe prvog strip izdanja polaznika Škole stripa koju pohađaju u ovom centru.
20.11.2020.
Centru za sport i rekreaciju uručena nova oprema za održavanje zelenih površina i ciciban igrališta
Nakon provedene procedure javnih nabavki, Općina Centar je uručila radnu opremu za potrebe Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“.
19.11.2020.
Veterinarskom fakultetu u Sarajevu donirano vozilo za prevoz životinja
Danas je upriličena primopredaja vrijedne donacije, odnosno vozila za prevoz životinja koje je Općina Centar nabavila za potrebe Veterinarskog fakulteta u Sarajevu.
18.11.2020.
Započeli radovi na sanaciji treće završne faze u Ulici Čobanija
Tokom proteklog perioda radnici angažovane građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su započeli sa radovima na sanaciji treće, završne, faze Ulice Čobanija na dijelu od Ulice Skenderija do Obale Maka Dizdara, odnosno mosta Čobanija.
17.11.2020.
Čestitka Ajnadžića novoizabranom načelniku Mandiću
Poštovani, upućujem Vam srdačne čestitke povodom izbora na poziciju načelnika Općine Centar Sarajevo.
14.11.2020.
Provjera biračkog spiska
Lokalni izbori 2020