Vijesti

21.12.2020.
Reagiranje načelnika Ajnadžića na neistine Damira Nikšića
Garažu u Ulici Musala je dodijelilo Općinsko vijeće
Nakon što su pojedini mediji prenijeli objavu Damira Nikšića, radi istinitog informisanja javnosti želim da iznesem sljedeće činjenice:
21.12.2020.
Sutra na programu Festivala bajke kiparska radionica „Skulpture u sapunu“
Prema programu šestog po redu Festivala za djecu i odrasle, koji je započeo 18. decembra ove godine, za sutra je planirano održavanje kiparske radionice pod nazivom „Skulpture u sapunu“. Ovu radionicu vodi Sanela Husić-Musabašić, ilustratorica, slikarica i kiparica.
18.12.2020.
Počinje Festival bajke za djecu i odrasle
Danas je u prostorijama Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ održana press konferencija na kojoj je najavljeno održavanje šestog po redu, odnosno prvog online a nadamo se i posljednjeg u ovom obliku, „Festivala bajke za djecu i odrasle“.
17.12.2020.
Općina Centar vodi brigu o penzionisanim uposlenicima
Kako je to uobičajena praksa, i ove godine su u budžetu Općine Centar obezbijeđena sredstva za penzionisane uposlenike ove lokalne zajednice kao simbolična naknada u povodu novogodišnjih praznika.
17.12.2020.
Večeras online koncert u čast Zehre Deović
S obzirom na veliko interesovanje javnosti za koncert posvećen velikoj umjetnici sevdalinke Zehri Deović, a koji će biti upriličen na sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ večeras u 19.30 sati, organizator ovog događaja je odlučio da cijeli koncert prenosi putem live streama na svojoj oficijelnoj facebook stranici https://www.facebook.com/sarajevocentarkulture.
16.12.2020.
Do kraja sedmice otvoren je likovni konkurs „Studentski dani 2020“
Svi zainteresovani studenti završnih godina akademija likovnih umjetnosti iz cijele Bosne i Hercegovine do kraja ove sedmice imaju rok za prijavu svojih radova na likovni konkurs „Studentski dani 2020“.
16.12.2020.
Sutra počinje Pozorišni studentski festival Postfest
Ovogodišnji Pozorišni studentski festivala „Postfest“, koji će zbog datih okolnosti pandemije koronavirusa biti održan u online obliku, započinje sutra i traje do 20. decembra ove godine.
15.12.2020.
Prijavite nelegalni otpad i preuzmite aplikaciju
Općina Centar je partner u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija.
14.12.2020.
Stanovnici Ulice Maria Mikulića dobili obnovljeno stepenište i pristupnu pješačku stazu
U Ulici Maria Mikulića 33, koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici „Koševsko brdo“, tokom proteklog perioda, zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima završena je obnova stepeništa i prilazne pješačke staze.
14.12.2020.
Novogodišnji multimedijalni performans polaznika „Centra kulture i mladih“
Na sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ polaznici škola i kurseva će publici izvesti program u kojem će pokazati svoje usvojeno znanje tokom pohađanja škola i kurseva u ovom Centru.
11.12.2020.
Deset dana preostalo do kraja roka za prijavljivanje na likovni konkurs „Čiji je to grad?“
Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ koja je u okviru projekta Studentski dani 2020 pokrenula četvrti po redu nagradni konkurs na temu „Čiji je to grad?’“, obavještava sve zainteresovane da je preostalo još deset dana za prijavu na ovaj konkurs koji je otvoren do 20. decembra.
11.12.2020.
Čestitka iz Općine Centar Jevrejima povodom obilježavanja Hanuke
Povodom velikog jevrejskog praznika Hanuke načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić uputio je čestitku svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini u povodu blagdana Hanuke.
11.12.2020.
Nastavak projekta uređenja Bijele sobe u znak sjećanja na 1.600 ubijene djece opkoljenog Sarajeva
Smještaj i uređenje „Spomen soba posvećena ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva“, koja će biti na adresi Džidžikovac 3 u neposrednoj blizini spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine, je započela Općina Centar a svoju podršku su dali i druge sarajevske općine i nivoi vlasti.
10.12.2020.
U toku završni radovi četvrte faze izgradnje Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina
Radnici građevinske firme „Džekos“ d.o.o. Sarajevo privode kraju radove na izgradnji četvrte faze objekta Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina, u parku Kemal Monteno na lokaciji nekadašnje Austrijske kuće, preko puta naselja Ciglane.
10.12.2020.
Kurs italijanskog jezika u Centru kulture i mladih Općine Centar
Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ obavještava sve zainteresovane da je u toku prijava za pohađanje kursa italijanskog jezika „Ciao Italia“.
09.12.2020.
Općina obezbijedila zaštitne maske, sredstva za dezinfekciju i toplomjere za osnovne škole i vrtiće
Na osnovu zaključaka donesenih na sjednici aktiva direktora osnovnih škola sa područja općine Centar, ova lokalna zajednica provela je proceduru nabavke zaštitnih maski, sredstava za dezinfekciju i toplomjera za potrebe svih dvanaest osnovnih škola, ali i za potrebe JU „Djeca Sarajeva“ u okviru koje funkcionira deset vrtića na području Centra.
09.12.2020.
Završena sanacija stepeništa i pješačke staze na Koševskom brdu
Tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Sela“ su okončali radove na sanaciji stepeništa i pješačke staze u Ulici Antuna Hangija između brojeva 51 i 57 na Koševskom brdu.
08.12.2020.
Uskoro završetak sanacije pristupne staze i stepeništa u Ulici Nusreta Fazlibegovića
Na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Sela“ Sead Tutić u toku su radovi na sanaciji pristupne staze i stepeništa u Ulici Nusreta Fazlibegovića između brojeva 26 i 46.
08.12.2020.
Rezervisane ulaznice za predstave u Centru kulture i mladih
Na sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ u Jelićevoj ulici u srijedu 9. decembra 2020. godine sa početkom u 18 sati biće odigrana dječija predstava “Snježna kraljica”.
07.12.2020.
Započela izgradnja spomen-obilježja „Lasta“
Radnici građevinske firme „Sela“ su krajem protekle sedmice, na uglu ulica Patriotske lige i Bolnička ispod Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, započeli sa radovima na izgradnji spomen-obilježja „Lasta“.