Vijesti

18.01.2021.
Mandić i Đozo uručili pobjedničke pehare najboljim teniserima Bosne i Hercegovine
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo prisustvovali su danas finalnim teniskim mečevima za dječake i djevojčice u okviru Zimskog državnog prvenstva Bosne i Hercegovine do 14 godina.
18.01.2021.
Obilježena peta godišnjica Centra za zdravo starenje
U prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar, danas je, uz sve propisane epidemiološke mjere, uz prigodan program svečano obilježena peta godina postojanja i rada ovog Centra.
15.01.2021.
Predsjedavajući Đozo na radnom sastanku sa predstavnicima boračkih organizacija
Novoizabrani predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, u petak 15. januara 2021. godine, održao je prvi radni sastanak sa predstavnicima Koordinacionog odbora boračkih udruženja iz Centra, kojeg čini jedanaest boračkih udruženja.
15.01.2021.
Republika Bugarska finansira projekat JU „Centar kulture i mladih“
Vijeće ministara Republike Bugarske, posredstvom Ambasade Republike Bugarske u BiH, odobrilo je devet projekata koji će se finansirati iz Službene bugarske razvojne pomoći i realizirati u Bosni i Hercegovini u 2021. godini.
14.01.2021.
Općina Centar podržala održavanje zimskog državnog prvenstva BiH u tenisu
U želji da pomogne sportiste iz Bosne i Hercegovine na domaćim i međunarodnim takmičenjima, načelnik Srđan Mandić je donio odluku da Općina Centar i Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ budu domaćini i podrže organizaciju zimskog državnog prvenstva u tenisu.
14.01.2021.
Civilna zaštita obavještava građane o obavezama čišćenja snijega i uklanjanja ledenica
Imajući u vidu da je počela sezona zimskog održavanja zgrada i trotoara, Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar obavještava građane o obavezama čišćenja snijega i uklanjanja ledenica u skladu sa odredbama Zakona o komunalnoj čistoći („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj 14/16, 43/16 i 19/17, 20/2018 i 22/2019).
13.01.2021.
Dodijeljene nagrade pobjednicima likovnog konkursa „Čiji je to grad?“
U srijedu, 13. januara u prostorijama Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar održana je konferencija za medije i dodjela nagrada najuspješnijim studentima povodom završetka projekta „Studentski dani 2020.“ u okviru kojeg je organiziran četvrti po redu nagradni konkurs na temu „Čiji je to grad?“.
13.01.2021.
Za pokretanje poslovnih projekata 135 mladih osoba Općina Centar izdvojila 1.273.870 maraka
Općina Centar kao društveno odgovorna lokalna zajednica u okviru programa „Kontinuirana briga o mladima“ posebnu pažnju je posvetila zapošljavanju mladih. Zakon o mladima FBiH propisao je, između ostalog, obavezu svih općina da u budžetu osiguraju stavku koja će se odnositi na poboljšanje položaja mladih, te osiguranje minimuma mjera na planu rada sa mladima i omladinskih aktivnosti.
12.01.2021.
Dodjela nagrada pobjednicima likovnog konkursa „Čiji je to grad?“
U srijedu, 13. januara 2021. godine u prostorijama Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1) bit će održana press konferencija i dodjela nagrada najuspješnijim studentima povodom završetka projekta Studentski dani 2020 u okviru kojeg je organiziran četvrti po redu nagradni konkurs na temu „Čiji je to grad?“.
11.01.2021.
Sanacija klizišta u Ulici Hakije Kulenovića najprioritetniji projekat Općine Centar
Načelnik Srđan Mandić, u ponedjeljak 11. januara, zajedno sa direktorom Zavoda za izgradnju KS Mirzom Hulusićem i Milanom Bralovićem iz firme „Mibral“ posjetio je Ulicu Hakije Kulenovića na Ciglanama i lokalitet na kojem je aktivno klizište.
11.01.2021.
Mladi sportisti za ostvarene rezultate dobili novčanu nagradu Općine Centar
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa savjetnikom Draškom Lukovićem i pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić u ponedjeljak, 11. januara 2021. godine ugostio je uspješne mlade sportiste Benjamina i Neal Ahmedbegović.
10.01.2021.
Civilna zaštita upozorava na obavezu čišćenja snijega i uklanjanja ledenica
Imajući u vidu da je u toku sezona zimskog održavanja zgrada i trotoara, Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar poziva stanare i upravitelje zgrada da uklone snijeg i ledenice sa svojih objekata.
08.01.2021.
Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Centar
Vijećnici položili svečanu zakletvu, Sejad Đozo izabran za predsjedavajućeg
Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je u petak 8. januara 2021. godine konstituirajuću sjednicu na kojoj su izabrani vijećnici preuzeli mandate i zajedno sa načelnikom Općine Srđanom Mandićem položili svečanu zakletvu.
08.01.2021.
Večeras izložba polaznika škole crtanja i slikanja
Izložba polaznika škole crtanja i slikanja bit će održana u petak, 8. januara 2021. godine sa početkom u 19 sati u prostorijama Foto galerije Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Jelića 1).
07.01.2021.
Čestitka i donacija Općine Centar povodom pravoslavnog Božića
U povodu velikog pravoslavnog praznika Božića, načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić upućuje svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini iskrene i srdačne čestitke sa željama da dane praznika provedu u dobrom zdravlju i radosti, sa vjerom i nadom u bolju zajedničku budućnost.
07.01.2021.
Za 47 porodilja do kraja sedmice isplata jednokratne novčane pomoći
Nakon što je Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti okončala predviđene zakonske procedure prikupljanja i obrade pristiglih zahtjeva za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, Služba za finansije Općine Centar do kraja sedmice će izvršiti uplatu ovih pomoći na bankovne račune 47 porodilja iz Centra.
07.01.2021.
Sutra konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Centar
Uz poštivanje epidemioloških mjera u petak, 8. januara 2021. godine u 10 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održana 1. konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
06.01.2021.
Obavijest za korisnike registra poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i registra klijenata (RK)
Služba za privredu i lokalno-ekonomski razvoj Općine Centar Sarajevo obavještava sve korisnike registra poljoprivrednih gazdinstava i registra klijenata da je Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata („Službene novine Federacije BiH“, broj 42/08) propisano da su sva poljoprivredna gazdinstva obavezna od 1. januara do 31. marta 2021. godine izvršiti ažuriranje podataka, odnosno prijavu promjena na svom poljoprivrednom gazdinstvu.
06.01.2021.
Upriličen tradicionalni prijem za porodice poginulih boraca povodom pravoslavnog Božića
U povodu nastupajućeg velikog pravoslavnog praznika Božića u Općini Centar je, u srijedu 6. januara 2020. godine, upriličen prijem za članove porodica boraca pravoslavne vjeroispovijesti, čiji su najbliži kao pripadnici Armije RBiH, izgubili živote tokom proteklog rata u BiH.
05.01.2021.
Projekat pokrenut 2017. godine
Općina Centar plaćanjem dijela poreza pomogla stambeno rješavanje za 49 mladih osoba
U okviru kontinuirane brige o mladima, Općina Centar uz podršku koju pruža njihovom obrazovanju, zapošljavanju, kulturnim i sportskim projektima, pomaže i njihovo stambeno zbrinjavanje.