Vijesti

27.01.2021.
Sutra 2. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Uz poštivanje epidemioloških mjera u četvrtak, 28. januara 2021. godine u 15 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održana 2. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
26.01.2021.
Općina će pomoći unapređenje uslova boravka djece u vrtiću „Makovi“
Na poziv predstavnika roditelja danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Sejadom Đozom i vijećnicima Belmom Kapo i Samirom Fazlićem posjetio vrtić „Makovi“ (Obala Maka Dizdara 12).
26.01.2021.
Načelnik Mandić ugostio nekadašnjeg prvog čovjeka Općine Centar Igora Gaona
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je Igora Gaona koji se na čelu ove sarajevske Općine nalazio u periodu od 1997. do 2000. godine. Ovo je ujedno Gaonov prvi posjet Općini po završetku mandata, odnosno nakon 2000. godine.
26.01.2021.
U toku upis na kurs digitalnog marketinga za mlade od 18 do 35 godina
Javna ustanova Centar kulture i mladih čiji je osnivač Općina Centar organizira besplatni kurs digitalnog marketinga za mlade od 18 do 35 godina.
25.01.2021.
Škola i vrtić na Šipu u septembru otvaraju vrata za mališane
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministrica odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo Naida Hota–Muminović, u ponedjeljak 25. januara obišli su gradilište na Šipu gdje je u toku izgradnja osnovne škole i vrtića.
25.01.2021.
U toku upis u školu glume u Centru za kulturu i mlade
Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ poziva sve zainteresovane da se prijave u školu glume koju vode umjetnički rukovodioci Adisa Zuberović, magistrica dramskih i filmskih nauka i pedagog glume i Maja Zećo, bosanskohercegovačka glumica koja već godinama vodi radionice sa djecom širom BiH.
22.01.2021.
Načelnici Mandić i Hadžibajrić razgovarali o budućoj saradnji
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je načelnika Starog Grada Ibrahima Hadžibajrića i tom prilikom je razgovarano o projektima koje ove dvije susjedne lokalne zajednice mogu zajednički realizovati u narednom periodu.
22.01.2021.
Škola slikanja i crtanja u ateljeu Irfana Hoze
U organizaciji Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, od 1. februara 2021. godine započinje škola slikanja i crtanja koju će predvoditi renomirani bh. umjetnik Irfan Hozo.
22.01.2021.
Narandžasto upozorenje za jak vjetar južnog smjera
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je u noći sa petka na subotu moguća pojava jakog olujnog vjetra južnog smjera.
21.01.2021.
Večeras humanitarno izvođenje predstave „Prah“
Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, u četvrtak, 21. januara 2021. godine organizira izvođenje predstave „Prah“, mađarskog autora Györgya Spiróa u režiji Miralema Zupčevića.
21.01.2021.
Sastanak načelnika Mandića i Tanovića
Uložiti još veće napore da se projekti od značaja za građane što prije realizuju
Načelnici općina Centar i Novo Sarajevo, Srđan Mandić i Hasan Tanović, održali su sastanak na kome su razgovarali o budućoj saradnji i projektima koje ove dvije lokalne zajednice mogu zajednički realizovati.
21.01.2021.
Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za boračku populaciju u 2021. godini
Općina Centar Sarajevo je i ove godine raspisala javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći s ciljem ublažavanja teškog ekonomsko-socijalnog položaja pripadnika boračke populacije. Javni poziv ostaje otvoren tokom cijele godine.
20.01.2021.
Zajednička inicijativa Općine Centar i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo
Mirza Delibašić dobija ulicu i spomenik na Skenderiji
Općina Centar Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo pokreću inicijativu da se jedna od ulica u ovoj lokalnoj zajednici nazove po legendi bosnskohercegovačke, ali i evropske košarke Mirzi Delibašiću.
20.01.2021.
U mjesnim zajednicama Općine Centar moguće preuzeti javni poziv i ispuniti formular za projekat zamjene starih peći i kotlova
Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, kao finansijer, u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, odnosno Sektorom za energiju i okoliš kao realizatorom, u okviru projekta „Zeleni ekonomski razvoj“, pokrenulo je pilot projekat subvencioniranja zamjene peći/kotlova na ugalj i ostala čvrsta goriva certificiranim pećima/kotlovima i toplotnim pumpama.
20.01.2021.
Civilna zaštita obavještava građane o obavezama čišćenja snijega i uklanjanja ledenica
Imajući u vidu da je počela sezona zimskog održavanja zgrada i trotoara, Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar obavještava građane o obavezama čišćenja snijega i uklanjanja ledenica u skladu sa odredbama Zakona o komunalnoj čistoći („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj 14/16, 43/16 i 19/17, 20/2018 i 22/2019).
19.01.2021.
Načelnik Mandić i ministar Šteta održali sastanak
Na proljeće završetak puta prema Skakavcu, počinje intenzivnija rekonstrukcija saobraćajnica
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić održao je sastanak sa ministrom saobraćaja KS Adnanom Štetom i direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem.
19.01.2021.
Kompletirano rukovodstvo Općinskog vijeća Centar
Adilagić i Isović izabrani za zamjenike predsjedavajućeg
Općinsko vijeće Centar Sarajevo, u utorak 19. januara, održalo je nastavak prve konstituirajuće sjednice.
18.01.2021.
Sutra nastavak 1. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar
Uz poštivanje epidemioloških mjera u utorak, 19. januara 2021. godine u 10 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održan nastavak 1. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
18.01.2021.
Mandić i Đozo uručili pobjedničke pehare najboljim teniserima Bosne i Hercegovine
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo prisustvovali su danas finalnim teniskim mečevima za dječake i djevojčice u okviru Zimskog državnog prvenstva Bosne i Hercegovine do 14 godina.
18.01.2021.
Obilježena peta godišnjica Centra za zdravo starenje
U prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar, danas je, uz sve propisane epidemiološke mjere, uz prigodan program svečano obilježena peta godina postojanja i rada ovog Centra.