RELOAD2

Odabrani projekti organizacija civilnog društva

Općina Centar u saradnji sa UNDP-om završila je bodovanje projektnih prijedloga pristiglih na javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata u sklopu projekta regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD2).
Odabrani projekti organizacija civilnog društva

 Nakon završenog javnog poziva koji je bio otvoren četiri sedmice, u Općinu Centar pristiglo je 30 projektnih prijedloga. Evaluaciona komisija je nakon pregleda pristiglih zahtjeva izbodovala sve projektne prijedloge koji su ispunjavali uslove i kriterije poziva te odabrala projekte koji su u skladu sa prioritetnim oblastima.

 

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) nastavak je inicijativa podržanih od strane Evropske unije – Projekat jačanja lokalne demokratije (LOD, 2009-2016) i naknadno proširenog Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD, 2017-2020). Kao i prethodne projekte, ovaj projekat finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

 

Svi zainteresirani građani više informacija o odabranim projektima mogu potražiti na linku    https://www.centar.ba/upload/documents/Tenderi/javnipozivi/Rang%20lista%20Op%C4%87ina%20Centar%20Sarajevo.pdf
02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti