DOPRINOS U RAZVOJU PARAATLETIKE

Uručena zahvalnica načelniku Srđanu Mandiću

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je predsjednika Atletskog kluba osoba sa invaliditetom NG Sarajevo Elmedina Bojčića.

Naime, višegodišnja praksa Općine Centar je da u budžetu ove lokalne zajednice izdvaja sredstva za sufinansiranje odlaska sportista na internacionalna takmičenja, kao i za za nagrađivanje istaknutih pojedinaca koji su ostvarili zapažene rezultate na sportskim takmičenjima.

Predsjednik Bojčić načelniku Mandiću uručio je zahvalnicu za nesebičan doprinos i podršku u razvoju atletike za osobe sa invaliditetom.

-Koristim priliku da se zahvalim načelniku Mandiću i Općini Centar na dosadašnjoj podršci. Općina Centar je odgovorna institucija koja prepoznaju važnost ulaganja u sport, pogotovo kada su u pitanju takmičenja svjetskog ranga. Načelnik Mandić je jedan od rijetkih ljudi koji je podržao odlaske naših sportista na takmičenja. Zauzvrat smo se trudili da donosimo medalje, ali bez pomoći naš put bi bio nezamisliv. Zahvalnica je samo mali znak pažnje za sve što ste do sada uradili za sportiste sa invaliditetom, poručio je Bojčić.

Načelnik Mandić naglasio je da Općina Centar sa zadovoljstvom pomaže sportiste koji na najbolji mogući način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

- Svjesni smo da je Opština Centar u malo boljoj finansijskoj poziciji od ostalih opština, te samim tim nastojimo da podržimo udruženja, saveze, organizacije ili pojedinace u skladu sa mogućnostima. Brojne medalje u našu zemlju donose naši paraolimpijci. Ponosni smo na svaki vaš rezultat, a budite sigurni da ćemo i vam u budućnosti biti podrška, poručio je Mandić.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti