DALILA LAKOMICA UPRILIČILA DRUŽENJE

Načelnik Mandić sa štićenicima Doma „Bjelave“ i osobama treće životne dobi

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je prisustvovao druženju sa članovima centara za zdravo starenje kojima upravlja Udruženje „Generacija“ te štićenicima iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja „Bjelave“ i njihovim nastavnicima, a koje je organizirala Dalila Lakomica u restoranu "4 sobe gospođe Safije".

Realizacijom brojnih društveno odgovornih akcija, Općina Centar Sarajevo se svrstava u uspješne lokalne zajednice koje slijede koncept društveno odgovornog poslovanja i pomažu svim kategorijama stanovništva u skladu sa svojim nadležnostima.

 

Brojni su projekti i manifestacije koje podržava ova lokalna zajednica i to u oblasti obrazovanja, kulture, sporta, podrške mladima i osobama treće životne dobi. Zajedništvo i partnerstvo u cilju podrške građanima općine Centar je neophodno za bolju budućnost zajednice.

 

Općina Centar ostvaruje vrlo uspješnu saradnju sa brojnim udruženjima i institucijama, uz pomoć kojih nastoji vršiti promociju vrijednosti i načela održivog razvoja, kako bi u konačnici ostvarile pozitivan učinak na društvo. Također, realizacija društveno odgovornih akcija ima za cilj uspostavljanje kriterija za mjerenje transparentnosti i odgovornosti lokalnih vlasti, kao i razvoj bolje međusektorske saradnje.

 

Jedna od društveno odgovornih osoba je i Dalila Lakomica, koja je danas upriličila druženje sa općinskim načelnikom Srđanom Mandićem i štićenicima Doma „Bjelave“ i njihovim nastavnicima kao i članovima centara za zdravo starenje.

 

Današnjem druženju su također prisustvovale i predstavnice Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport, Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika i šef odsjeka za kulturu i sport, Amra Hašimbegović-Vučković, kao i pomoćnica načelnika za privredu i poslovne prostore Neira Mlinarević.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti