PODRŠKA ZA PODUZETNIKE

Započeo drugi krug održavanja help desk sesija

Općina Centar Sarajevo, u partnerskom djelovanju sa Općinom Novo Sarajevo, Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalnim univerzitetom BURCH, Udruženjem BIT ALLIANCE Sarajevo, Advokatom Sabinom Čelik iz Sarajeva i Knjigovodstvenim biroom AssetFin d.o.o., provodi aktivnosti projekta „LEADER: Local Economy Activation – Development through Entrepreneurship Recovery/LIDER: Aktiviranje lokalne privrede - Razvoj kroz oporavak preduzetništva“. Jedna od aktivnosti bila je i raspisivanje javnog poziva „Pokreni svoj kreativni ili ICT biznis“.
Započeo drugi krug održavanja help desk sesija

 U skladu sa projektnim aktivnostima pomenutog projekta, Centre for Excellence in  Entrepreneurship, odnosno CEFE BiH, započeo je drugi krug održavanja Help Desk sesija podrške za poduzetnike koji tek pokreću obrt ili one koji su već pokrenuli.

 

Help Desk sesije se održavaju svaki četvrtak u 16 ili 17 sati, u Centru za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo, ulica Avde Jabučice 52. Help Desk sesije vode advokatica Sabina Čelik, i certificirani računovođa Samira Šurković. Ova aktivnost će se provoditi kontinuirano sve do kraja petog mjeseca 2023. godine.

 

Sutra, 12. januara 2023. godine održati će se Help Desk sesija na temu „Pokretanje novog biznisa - prijava radnika/angažman radne snage“ sa početkom u 16 sati.

 

Svoje učešće na Help Desk sesiji možete potvrditi popunjavanjem formulara za prijavu na sljedećem linku: https://forms.gle/PoUTJhxoDFPWAxTn6 ili putem portala preduzetnik.org - https://preduzetnik.org/PrikazVijesti.aspx?ID=1310.

 

Projekat  se realizuje u okviru programa EU4BusinessRecovery koji finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a zajednički realizuju Međunarodna organizacija rada (MOR), Društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projektom LEADER nastoji se unaprijediti nivo poduzetničkog angažmana u Kantonu Sarajevo, sa posebnim fokusom na visoko profitne biznise u oblastima ICT i kreativnih industrija.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti