PODRŠKA INFORMATIČKOJ SEKCIJI GIMNAZIJE OBALA

Općina Centar nabavila informatičku opremu

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević posjetili su jučer Gimnaziju Obala i tom prilikom uručili direktoru Benjaminu Hedžiću opremu za informatičku sekciju pomenute škole.
Općina Centar nabavila informatičku opremu

Naime učenici Gimnazije Obala na čelu sa direktorom Hedžićem obratili su se Općini Centar za pomoć u nabavci opreme za potrebe sekcije.

-Zadovoljstvo mi je kada smo u mogućnosti pomoći u realizaciji učeničkih projekata. Ovi mladi ljudi su kroz dosadašnje projektne aktivnosti dokazali da žele da uče, rade i više od onih školskih obaveza. Mi se trudimo da slušamo potrebe svih naših građana, a poseban fokus imamo prema potrebama mladih. Misija nas u Opštini Centar je da budemo Opština za mlade, naročito u ovo vrijeme kada sve više mladih, nažalost, odlazi iz naše domovine, kazao je načelnik Mandić.

-Zahvaljujem se načelniku Mandiću i Općini Centar, našim dobrim komšijama koji svaki put pokažu da imaju razumijevanja za ideje i potrebe naših učenika, poručio je direktor Hedžić.

Današnjem druženju prisustvovao je i direktor Omladinskog film festivala Sarajevo Kenan Musić, koji je prepoznao talenat i želju za usavršavanjem učenika Gimnazije Obala.

-Omladinski Film Festival Sarajevo se sa zadovoljstvom pridružio donaciji Općine Centar Sarajevo te je Gimnaziji Obala donirao licencu za Adobe Creative Cloud paket, koji će mladim filmašima omogućiti nesmetanu montažu i postprodukciju filmova na kojima rade. Pored toga Omladinski Film Festival će učenicima filmske sekcije omogućiti besplatno sudjelovanje na festivalu u sklopu kojeg će imati edukaciju za korištenje Adobe paketa, mentorstvo za pisanje scenarija, mentorstvo za montažu i mentorstvo za kameru, pojasnio je Musić.

Općina Centar Sarajevo nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom ulaganja u poboljšanje nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama koje se nalaze na njenom području, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti