HUMANITARNA ORGANIZACIJA „MERHAMET“

Uručena zahvalnica načelniku Srđanu Mandiću

Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio zamjenika predsjednika humanitarne organizacije „Merhamet“ Kenana Trebinjca i menadžera Regionanog odbora „Merhameta“ Sarajevo Muniba Bujaka.
Uručena zahvalnica načelniku Srđanu Mandiću

 Predstavnici Merhameta uručili su zahvalnicu načelniku Mandiću za nesebičnu podršku i doprinos, kako u otvaranju Regionalne javne kuhinje i pekare za Istočnu Bosnu, tako i za višegodišnju podršku humanitarnoj organizaciji.

 

-Zadovoljstvo mi je što ste danas ovdje. Raduje me da smo bili u prilici da pozitivno odgovorimo na zahtjeve Grada Goražda i Humanitarne organizacije „Merhamet“. Kao centralna gradska opština sa najvećim budžetom osjećamo obavezu i odgovornost, ali i želju da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. Svjesni smo situacije u kojoj se nalaze naši građani i budite sigurni da će Opština Centar u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti podržavati vaš humanitarni rad, rekao je načelnik Mandić.

 

-Ovom prilikom želim da vam se zahvalim jer ste dali veliki doprinos kako bi prva Regionalna javna kuhinja i pekara za Istočnu Bosnu bile otvorene upravo na Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Bez vas i vaše pomoći, ništa ne bi bilo moguće, rekao je Trebinjac.

 

Da podsjetimo, Grad Goražde i Humanitarna organizacija „Merhamet“ obratili su se Općini Centar sa zahtjevom za finansijsku pomoć radi završetka radova i otvorenja prve javne kuhinje u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Iz budžeta Općine Centar za ovu namjenu izdvojeno je preko 18 hiljada KM, a 25. novembra 2022. godine otvorena je prva Regionalna javna kuhinja i pekara za Istočnu Bosnu, čijem otvorenju je prisustvovao i načelnik Mandić.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti