Vijesti

13.11.2020.
PRIZNANJE KROVNIH ORGANIZACIJA MLADIH U BOSNI I HERCEGOVINI
Općina Centar lider u oblasti zapošljavanja mladih
Predstavnici Vijeća mladih FBiH uručili su danas Općini Centar priznanje za Lidera oblasti zapošljavanja mladih.
13.11.2020.
OKONČAN JOŠ JEDAN ZAJEDNIČKI PROJEKAT OPĆINE CENTAR I GRADA SARAJEVA
Završena sanacija tunela na Ciglanama
Prolaskom prvih automobila danas je ozvaničen završetak radova na sanaciji tunela na Ciglanama.
13.11.2020.
U toku radovi na sanaciji pristupne staze i stepeništa u Ulici Nusreta Fazlibegovića
Radnici građevinske firme „Sela“ izvode radove na sanaciji pristupne staze i stepeništa u Ulici Nusreta Fazlibegovića između brojeva 26 i 46.
12.11.2020.
Pri kraju izgradnja još jednog street workout parka u Centru
Nakon što je prošle godine izgrađen prvi street workout park u Centru, tačnije na lokaciji parka kod nekadašnje Austrijske kuće preko puta naselja Ciglane, Općina Centar na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem nastavlja izgradnju ovih parkova na području ove lokalne zajednice.
12.11.2020.
Obnova ciciban igrališta na Čobaniji
Uposlenici Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ su započeli sa radovima na sanaciji mobilijara na ciciban igralištu Čobanija (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija“).
11.11.2020.
Obustavlja se organizovanje svih amaterskih/rekreativnih treninga u Centru za sport i rekreaciju
Povodom trenutnog epidemiološkog stanja sa koronavirusom, u skladu sa Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS od 5. novembra 2020. godine, Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je osnivač Općina Centar, obustavlja organizovanje svih amaterskih/rekreativnih treninga.
11.11.2020.
Uručene zaštitne maske Domu zdravlja Vrazova
U okviru kontinuirane podrške JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, predstavnici Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar zajedno sa predstavnicama Zdravstvenog savjeta Općine Centar, uručili su danas donaciju u vidu 5.000 zaštitnih maski za potrebe Doma zdravlja Vrazova te 6.500 zaštitnih maski za 13 ambulanti porodične medicine na području ove lokalne zajednice.
11.11.2020.
U toku postavljanje termo fasade na neboderu u Ulici Patriotske lige
Nakon što je u toku ove godine uspješno realizovano postavljanje termo fasada – utopljavanje stambenih zgrada kolektivnog stanovanja na tri objekta na području općine Centar, u toku su radovi i na postavljanju termo fasade na neboderu u Ulici Patriotske lige 40.
10.11.2020.
Načelnik Ajnadžić dobitnik „Ordena Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini“
Danas su u službenoj posjeti Općini Centar boravili predstavnici Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini Predrag Praštalo i Haris Plakalo.
10.11.2020.
Druženje uz klavir u Centru za zdravo starenje
U prostorijama novootvorenog Centra za zdravo starenje u objektu obdaništa „Razigrani dani“ sinoć je upriličeno druženje članova uz poštivanje svih propisanih mjera kriznih štabova.
10.11.2020.
Završena obnova „S krivine“ u Sarajevu
Delegacija Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Mariom Nenadićem i ministrom saobraćaja Adijem Kalemom, ozvaničila je jučer završetak radova na poznatoj „S“ krivini na Marijin Dvoru. Na poziv Ministarstva saobraćaja, u ime Općine Centar ozvaničenju radova prisustvovali su sekretar Općine Mirsada Lingo i vijećnik Velija Katica.
09.11.2020.
U srijedu predstava „Mladi u doba korone“
Posljedice pandemije koronavirusa odrazile su se i na kulturnu i umjetničku djelatnost. Ipak, kreativnosti ni u ovim izazovnim vremenima ne nedostaje, a mnogi umjetnici nastoje publici ponuditi što kvalitetniji sadržaj, vrlo često crpeći inspiraciju iz novonastale situacije i brojnih stanja koje je prouzrokovala.
09.11.2020.
U toku dana završetak radova na sanaciji saobraćajnice u Ulici Danijela Ozme
Na osnovu ugovora o izvođenju radova na sanaciji saobraćajnice u Ulici Danijela Ozme, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Bosman“ Sunija Jahić, radnici ove firme privode kraju radove na sanaciji pomenute saobraćajnice u dužini od 210 metara.
09.11.2020.
Projektom „Hljeb i mlijeko za penzionere“ obuhvaćeno 477 korisnika
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem i ove godine u sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekt „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje po 50 maraka mjesečno za 477 socijalno ugroženih starijih sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.
06.11.2020.
Općina Centar uručila knjige za prvu bošnjačku biblioteku u Crnoj Gori
U saradnji sa BZK "Preporod " i izdavačkom kućom "Knjigoljubac", Općina Centar je, na čelu sa načelnikom Općine dr. Nedžadom Ajnadžićem, organizovala akciju prikupljanja knjiga za prvu bošnjačku biblioteku u Crnoj Gori.
06.11.2020.
Za 37 porodilja danas isplata jednokratne novčane pomoći
Nakon što je Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti okončala predviđene zakonske procedure prikupljanja i obrade pristiglih zahtjeva za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, Služba za finansije Općine Centar u toku današnjeg dana će izvršiti uplatu ovih pomoći na bankovne račune 37 porodilja iz Centra.
05.11.2020.
Građanima je potrebna ambulanta porodične medicine na Višnjiku
Tragom informacija sa terena, dobili smo saznanja da je Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donio odluku da se ambulanta porodične medicine „Višnjik“ preinači u jedinicu fizikalne terapije za veći broj pacijenata sa šireg područja općine Centar.
05.11.2020.
Od 2017. godine odobreno 113 zahtjeva za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje
Parovi koji se suočavaju sa sterilitetom biju tešku bitku u okviru koje postoji niz otežavajućih faktora na njihovom putu ka proširenju porodice: emocionalni izazovi, administrativne barijere, a posebno finansijska iscrpljenost za one koji se odluče podvrgnuti procesu biomedicinski potpomognute oplodnje.
04.11.2020.
Uskoro završetak radova na izgradnji stajališta u Ulici Patriotske lige
Radnici građevinske firme „Džekos“ d.o.o. Sarajevo koja je nakon provedene tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač, intenzivno rade na izgradnji stajališta u Ulici Patriotske lige.