Vijesti

05.02.2021.
Obilježen Dan sjećanja na sve poginule građane Sarajeva
U povodu 5. februara - Dana sjećanja na sve stradale građane Sarajeva u periodu opsade 1992-1995. godine i obilježavanja 27. godišnjice od pogibije naših sugrađana na pijaci Markale, Skupština Kantona Sarajevo, Gradsko, te općinska vijeća održali su zajedničku komemorativnu sjednicu u Narodnom pozorištu u Sarajevu.
05.02.2021.
U toku revizija ostvarenog prava na zdravstvenu zaštitu
Iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar – Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu obavještavaju građane da je u toku revizija ostvarenog prava na zdravstvenu zaštitu.
04.02.2021.
Teatarska scena u Jelićevoj za Valentinovo poklanja hit komediju „Čorba od kanarinca“
Povodom Dana zaljubljenih, 14. februara, na teatarskoj sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“, kao poklon našim sugrađanima za Valentinovo, biće odigrana hit komedija „Čorba od kanarinca“.
04.02.2021.
Načelnik Mandić posjetio Srednju građevinsko-geodetsku školu
U prostorijama Srednje građevinsko-geodetske škole u Sarajevu, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, upriličena je primopredaja vrijedne donacije ovoj školi od strane Instituta DVV International – Ured u Bosni i Hercegovini, te firmi „Geodet“ d.o.o. i „Mibral“ d.o.o.
04.02.2021.
U subotu počinje besplatna škola tenisa za odrasle
Budući da je u prošloj godini veliki broj stanovnika središnje sarajevske općine iskazao interes za realizaciju projekta „Besplatna škola tenisa za odrasle“, projekat se nastavlja i u ovoj godini, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.
03.02.2021.
Načelnik Mandić ugostio predstavnice Udruženja žrtava rata Foča 92-95
Predstavnice Udruženja žrtava rata Foča 92-95 Halida Konjo-Uzunović i Midheta Kaloper-Oruli posjetile su Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik Srđan Mandić.
03.02.2021.
434 najugroženija penzionera dobila po 50 KM od Općine Centar
Općina Centar Sarajevo i ove godine u sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekt „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje po 50 maraka mjesečno za 434 socijalno ugrožena starija sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.
03.02.2021.
Pripremna nastava za polaganje eksterne mature
Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ i ove godine u saradnji sa Udruženjem za kreativno učenje „PLUS“ organizuje pripremnu nastavu za polaganje eksterne mature.
02.02.2021.
Uplaćene jednokratne novčane pomoći za 40 porodilja iz Centra
Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar je okončala predviđene zakonske procedure prikupljanja i obrade pristiglih zahtjeva za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, nakon čega je izvršena uplata ovih pomoći na bankovne račune za 40 porodilja iz Centra.
02.02.2021.
Nastavak projekta besplatne rekreacije - aerobik za žene
Centar za sport i rekreaciju – javna ustanova čiji je osnivač Općina Centar i ove godine u saradnji sa Službom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar nastavlja sa realizacijom projekta besplatne rekreacije-aerobika za sve stanovnice sa područja središnje sarajevske općine.
01.02.2021.
Počinje besplatna škola stripa
Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ poziva sve srednjoškolce i studente da se prijave na besplatno pohađanje škole stripa koji će od februara ove godine biti realizovan u prostorijama Centra za mlade Gorica u Ulici Avde Jabučice 52.
01.02.2021.
Doprinos boljem informisanju građanki i građana
Općina Centar povećava angažman na društvenim mrežama
U namjeri da se građani bolje i lakše upoznaju sa aktivnostima i radom lokalne zajednice, ali i poveća njihovo učešće u donošenju odluka, u narednom periodu će u značajnoj mjeri biti povećan angažman Općine Centar na društvenim mrežama.
01.02.2021.
U toku revizija korisnika lične i porodične invalidnine u općini Centar
Iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar – Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu obavještavaju da je u toku revizija korisnika prava na ličnu i porodičnu invalidninu u 2021. godini.
29.01.2021.
Ambasador Field posjetio Općinu Centar
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić u petak, 29. januara 2021. godine primio je u radnu posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Nj.E. Matthew Fielda.
29.01.2021.
Od ponedjeljka radno vrijeme Općine Centar od 7,30 do 16 sati
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić stavio je van snage ranije donesenu Odluku o skraćenju radnog vremena u Općini Centar.
29.01.2021.
Načelnik Mandić podržao projekat „Lideri dobrote i ljubavi“
Učenice četvrtog razreda Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti iz Sarajeva zajedno sa profesoricom nutricionizma Suadom Karić posjetile su Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik Srđan Mandić.
28.01.2021.
Održana Druga redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je u četvrtak 28. januara 2021. godine Drugu redovnu sjednicu. Sjednicu je vodio predsjedavajući Vijeća Sejad Đozo.
28.01.2021.
Uređena i očišćena stepeništa u centru grada
S obzirom na vremenske uslove i otežano kretanje pješaka, načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić, izdao je nalog Službi za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar da se centralne gradske pješačke zone, a pogotovo stepeništa očiste i urede.
28.01.2021.
Upis na besplatne kurseve engleskog jezika u Centru kulture i mladih
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, kao svog osnivača, Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ poziva sve mlade od 18 do 25 godina da se prijave na besplatan kurs engleskog jezika koji će biti održan u periodu od februara do aprila ove godine.
27.01.2021.
Pokrenuta procedura za izgradnju pristupne saobraćajnice za ulice Rušida Prgude i Hamida Beširevića
Na inicijativu stanovnika ulica Rušida Prgude i Hamida Beširevića danas je u Općini Centar održan sastanak na kojem se razgovaralo o višegodišnjem problemu izgradnje pristupne saobraćajnice za dijelove navedenih ulica.