PLANINARSKI SAVEZ FEDERACIJE BIH

Uručena zahvalnica načelniku Srđanu Mandiću

Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić, u prostorijama ove lokalne zajednice, ugostio predstavnike Planinarskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Rasimom Radonjom.
Uručena zahvalnica načelniku Srđanu Mandiću

 Općina Centar, prošle godine finansijski je podržala pripreme za organizaciju svečane manifestacije povodom obilježavanja 130. godišnjice Planinarskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine. Manifestacija je održana u Multimedijalnoj sali Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

 

Načelnik Srđan Mandić se ovom prilikom iskreno zahvalio na posjeti Općini Centar, te predstavnicima saveza poželio mnogo sreće u daljem radu.

 

-Prije svega želim da vam se zahvalim što ste došli, kao i na zahvalnici koju ste mi uručili. Svjesni smo da je Opština Centar u malo boljoj finansijskoj poziciji od ostalih opština, te samim tim nastojimo da podržimo udruženja, saveze, organizacije ili pojedinace u skladu sa mogućnostima. Vama želim puno sreće i uspjeha u daljem radu Planinarskog saveza, a sljedeći put se vidimo na nekoj od manifestacija, jer ću se rado odazvati vašem pozivu, rekao je Mandić.

 

Planinarski savez broji oko 6500 članova, od kojih 112 čine različita društva na nivou Federacije.

 

Predsjednik Radonja uručio je zahvalnicu načelniku Mandiću za nesebičnu pomoć Savezu.

 

-Prošle godine je Planinarski savez FBiH slavio 130 godina organizovanog postojanja planinarstva u Bosni i Hercegovini. Općina Centar i načelnik gospodin Srđan Mandić, zajedno sa svojom službom, jedini su nam izašli u susret i finansijski pomogli oko same organizacije, rekao je Rasim Radonja.

 

Današnjem prijemu prisustvovale su i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević, kao i generalni sekretar Planinarskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine Adisa Dževlan.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti