Vijesti

15.06.2017.
Općina Centar u saradnji sa UNDP želi sufinansirati projekt „zelene fasade“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu, 14. juna 2017. godine primio u Općini predstavnike NVO „Opus“ i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP BiH) Amira Skejovića i Edina Bajramovića koji su ovom prilikom prezentirali ideju o postavljanju „zelene fasade“ na jedan od stambenih objekata u užem centru grada.
15.06.2017.
Općina Centar opredijeljena za stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja
Predstavnici humanitarne organizacije CRS (Catholic Relief Services) Majda Behrem-Stojanov, Senad Kapetanović i Vojislav Ivanović su u srijedu, 14. juna 2017. godine posjetili Općinu Centar gdje su sa načelnikom Općine dr. Nedžadom Ajnadžićem razgovarali o nekoliko značajnih projekata koje ova organizacija u saradnji sa Općinom Centar može implementirati za njene sugrađane.
14.06.2017.
Jednokratna novčana pomoć Općine Centar za još 88 porodilja
U velikoj sali Općine Centar u utorak, 13. juna 2017.godine upriličena je dodjela jednokratnih novčanih pomoći za 88 porodilja sa područja Centra.
14.06.2017.
Otvorene prostorije nove Mjesne zajednice „Koševo II“
Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar, predvođeni načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem otključali su u utorak, 13. juna 2017. godine vrata i simbolično otvorili prostorije nove Mjesne zajednice „Koševo II“ u Ulici Marcela Šnajdera 9-a, na čije otvaranje su stanovnici ovog naselja dugo čekali.
14.06.2017.
Mještani Soukbunara uskoro će dobiti dugo traženi prodajni centar
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je utorak, 13. juna 2017. godine zajedno sa vijećnikom Sejadom Đozom i vlasnikom komapnije „Amko komerc“ d.o.o Muamerom Aletom obišao lokalitet na Soukbunaru na kojem je planirana izgradnja poslovnog objekta u kojem će biti smješten novi prodajni centar Amko komerca.
14.06.2017.
Javni poziv za dostavu prijedloga projekata za budžet Općine Centar za 2018. godinu
U skladu sa budžetskim kalendarom za donošenje budžeta Općine Centar za 2018. godinu, Općina Centar je raspisala Javni poziv za dostavu prijedloga projekata iz oblasti lokalnog ekonomskog razvoja, zaštite okoliša, urbanog razvoja i komunalne infrastrukture za Nacrt budžeta Općine Centar za 2018. godinu.
13.06.2017.
Općina Centar nastavlja sufinansirati troškove vantjelesne oplodnje
U Općini Centar u utorak, 13. juna 2017. godine načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić je upriličio susret sa osam mladih bračnih parova kojima će Općina sufinansirati troškove vantjelesne oplodnje na jednoj od medicinskih klinika.
13.06.2017.
Upućena inicijativa da Općina Centar i Kanton Sarajevo zajednički obnavljaju porušenu Austrijsku kuću
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je na sastanku sa premijerom Kantona Sarajevo Elmedinom Konakovićem, između ostalog, razgovarao o temi obnove tokom rata porušene Austrijske kuće u parku iza Druge gimnazije.
13.06.2017.
Završena izgradnja sportske plohe na Šipu
Na osnovu naloga načelnika Općine Centar Sarajevo dr. Nedžada Ajnadžića, a na molbu stanovnika Šipa, krajem protekle sedmice okončani su radovi na asfaltiranju sportskog igrališta u tom naselju
13.06.2017.
Ljetni nogometni kamp za osnovce sa Centra
Učenici osnovnih škola sa područja Općina Centar će i ove godine, pored ljetne škole plivanja i tenisa, u vrijeme raspusta imati priliku pohađati i besplatnu školu nogometa.
12.06.2017.
Započelo uređenje kružnog toka u naselju Jagomir
Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su u subotu, 10. juna 2017. godine započeli radove na uređenju kružnog toka u Nahorevskoj ulici na lokalitetu Jagomir (Mjesna zajednica „Pionirska dolina-Nahorevo“). Investitor projekta je Općina Centar koja će za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojiti iznos od 84.000 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.
12.06.2017.
Općina Centar donirala 20.000 maraka Kamernom teatru 55
U prostorijama Općine Centar Sarajevo, u ponedjeljak 12. juna 2017. godine, potpisan je protokol o realizaciji sredstava u iznosu od 20.000 KM koje su iz budžeta Općine dodijeljene Kamernom teatru 55 u Sarajevu za realizaciju planiranih projekata ove ustanove.
12.06.2017.
Za manifestaciju „Igman 2017“ Općina Centar izdvojila 5.000 KM
U Općini Centar je upriličeno potpisivanje protokola kojim Općina Centar iz svog budžeta izdvaja iznos od 5.000 KM za sufinansiranje organizacije tradicionalne manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2017“.
09.06.2017.
Općina Centar izdvojila 50 hiljada maraka za projekt kućne njege
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja brigu o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva godinama unazad stavlja među najprioritetnije aktivnosti. Pomoć se realizuje kroz mnogobrojne projekte - jednokratne novčane pomoći, kroz projekat „Hljeb i mlijeko“, pomoć u liječenju...
09.06.2017.
Započela izgradnja objekta u Bolničkoj ulici gdje će biti ambulanta Višnjik
Tokom proteklog perioda firma „Panorama Sole“ d.o.o. Sarajevo je započela izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa u Bolničkoj ulici, na parkingu ispod nekadašnje Klinike za očne bolesti UKCS, u čijem prizemlju će biti smještena ambulanta porodične medicine ''Višnjik''.
09.06.2017.
Završena izgradnja pješačke i biciklističke staze na Šipu
Tokom proteklih nekoliko dana radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka okončali su radove na izgradnji pješačke i biciklističke staze koja povezuje naselje Šip sa gradskim parkom na Jezeru, a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su iz budžeta Općine Centar.
08.06.2017.
Općina Centar nastavlja podršku Zemaljskom muzeju BiH
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i njegov savjetnik Jasmin Gerin, u četvrtak, 8. juna 2017. godine, posjetili su Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine gdje ih je ugostio v.d. direktora Mirsad Sijarić.
08.06.2017.
Izgradnja nove saobraćajnice u Ulici Maria Mikulića
Prema Regulacionom planu „Koševsko brdo“ planirana je izgradnja nove saobraćajnice sa dvije kolovozne trake koja bi povezivala dva do sada razdvojena dijela ulice Maria Mikulića, čime bi ova ulica nakon 38 godina izgubila status „slijepe ulice“.
08.06.2017.
Igralište „Ciciban“ uskoro i u Ulici Patriotske lige
U nastojanjima da našim najmlađim sugrađanima obezbijedi odgovarajući, pristupačan, ali i siguran prostor za igru i zabavu, na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića započela je realizacija projekta izgradnje dječijih igrališta „Ciciban“ na području središnje sarajevske općine.
08.06.2017.
Investitori iz Australije zainteresirani za izgradnju parkirališta u općini Centar
Privrednici iz Australije Robert Belteky sa saradnicima posjetili su 7. juna 2017. godine Općinu Centar Sarajevo gdje su im predstavljeni investicioni projekti koje Općina Centar namjerava realizirati u narednom periodu.