Velika zabava za mališane u Pionirskoj dolini

Nakon 27 godina u zoološki vrt u „Pionirskoj dolini“ ponovo kao atrakcija za djecu i odrasle boravi sedmogodišnja bengalska tigrica nazvana Nina.

Načelnik Općine Centar  dr. Nedžad Ajnadžić je odlučio podržati projekat dovođenja tigrice u zoo vrt i iz budžeta Općine Centar je odobrio izdvajanje iznosa od 10.000 KM za troškove transporta iz poznatog zoološkog vrta iz francuskog Amnevila. Tim povodom je u Pionirskoj dolini u subotu 23. marta 2019. godine organizovana velika zabava za mališane i njihove roditelje pod nazivom „Tigromanija“ gdje je prvi put javnosti predstavljena nova stanovnica zoo vrta. Od jutarnjih sati veliki broj mališana uz pratnju roditelja je posjetio ovaj zoološki vrt s namjerom da po prvi put vide bengalskog tigra. Organizator manifestacije se potrudio da za svoje posjetitelje ostavi nezaboravan dojam sa balonima, mađioničarima, likovima iz animiranih filmova sa kojima su se djeca vrlo rado fotografisala, a također je bilo organizovan face painting, zabavne radionice, nagradne igre, dok se popularni voditelj Elvir Hadžijamaković Lilo potrudio da djeci i ostalim posjetiocima Pionirske doline ostane ovaj dan u sjećanju kao velika zabava na otvorenom.

 

Tigrica Nina će boraviti u kavezu ograđenom staklenim portalima koji je smješten pored lava i lavice čiji transport je također finansirala Općina Centar.

 

U ime općinskog načelnika zabavi je prisustvovao njegov savjetnik za investicije Mustafa Resić koji je preuzeo zahvalnicu u ime Općine Centar za podršku projektu dovođenja tigrice u ovaj zoo. Zahvalnicu je uručio direktor KJKP „Park“, firma koja rukovodi zoološkim vrtom, Alen Ramić koji je najavio da će naredni mjesec u Pionirsku dolinu biti transportovana još jedna egzotična vrsta životinje. Zahvalnica je također uručena i predstavniku Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo kao i predstavnicama Ultimativnog vodiča za roditelje „KIDSinfo“, koji su dali veliki doprinos u organizaciji ove manifestacije.  

 

Zabava „Tigromanija u Pionirskoj dolini“ trajala je do 15 sati. 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti