Vijesti

05.07.2017.
Za izgradnju spomenika veteranima Odreda policije Bosna Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
U Općini Centar potpisan je protokol o realizaciji sredstava u iznosu 10.000 KM koje su iz općinskog budžeta dodijeljene Udruženju veterana odreda policije „Bosna“.
04.07.2017.
U augustu otvaranje novog Centra za zdravo starenje
Zvanično otvaranje novog Centra za zdravo starenje namijenjenog građanima treće životne dobi iz općina Centar i Stari Grad planirano je za početak augusta ove godine.
04.07.2017.
Porodičnom savjetovalištu Kantona Sarajevo Općina donirala 5.000 maraka
U Općini Centar potpisan je protokol o realizaciji granta za potrebe Javne ustanove „Porodično savjetovalište“ Kantona Sarajevo u iznosu od 5.000 KM koji je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojen navedenoj ustanovi za poboljšanje uvjeta rada i nesmetano funkcionisanje.
04.07.2017.
Sinoć počelo „Fitness ljeto“
U prisustvu velikog broja zaljubljenika sporta i zdravih stilova života svih starosnih kategorija, na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ sinoć je zvanično počelo „Fitness ljeto“.
04.07.2017.
Uređenje prostorija FIS-a gdje će ubuduće biti realizovani projekti za mlade
U utorak, 4. jula 2017. godine, načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić i direktorica JU Centar za sport i rekreaciju Jasmina Polić potpisali su protokol kojim je Općina Centar dodijelila 100.000 KM ovoj javnoj ustanovi za obnovu prostorija u zgradi FIS-a u Mis Irbinoj ulici 10.
03.07.2017.
Večeras počinje projekat „Fitness ljeto“
Općina Centar u saradnji sa Udruženjem građana „Klub sporta Fit & Fun“ u periodu od 3. jula do 28. augusta 2017. godine na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ realizuje projekat pod nazivom „Fitness ljeto“.
03.07.2017.
Općina Centar nastavlja podršku udruženjima te kulturnim i naučnim ustanovama
U prostorijama Općine Centar upriličeno je potpisivanje protokola sa predstavnicima udruženja, kulturnih i naučnih ustanova o finansijskoj podršci ove lokalne zajednice njihovom radu i projektima koje će realizirati u narednom periodu.
03.07.2017.
Završena sanacija, uređenje i čišćenje korita Koševskog potoka
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, kontinuirano iz budžeta izdvaja sredstva za sanaciju, održavanje i čišćenje korita vodotoka na području općine Centar.
03.07.2017.
Oko igrališta na Čobaniji postavljena nova zaštitna ograda
Roditelji koji dovode svoju djecu da se igraju u dječjem parku na Čobaniji (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija“) ne moraju više strahovati od prometnih ulica koje okružuju ovo igralište.
01.07.2017.
Započeli radovi na rekonstrukciji dijela Merhemića trga na Ciglanama
Na platou Merhemića trga na Ciglanama u subotu 1. jula 2017. godine započeli su radovi na rekonstrukciji dijela ovog trga.
30.06.2017.
Općina Centar nastavlja pomagati rad Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka
Već nekoliko godina zaredom Općina Centar iz svog budžeta izdvaja finansijska sredstva za potrebe Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka, smještene u krugu Pedijatrijske klinike Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu. Iz budžeta za 2017. godinu Udruženju „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ izdvojeno je 10.000 maraka kao finansijska podrška za rad Roditeljske kuće.
30.06.2017.
Naredne sedmice počinje realizacija projekta „Fitness ljeto“
Općina Centar u saradnji sa Udruženjem građana „Klub sporta Fit & Fun“ u periodu od 3. jula do 28. augusta 2017. godine na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ realizuje projekat pod nazivom „Fitness ljeto“.
30.06.2017.
Novouređeno „Ciciban“ igralište u Kranjčevićevoj ulici
Radnici komunalnog preduzeća „Park“ su tokom proteklog perioda uspjeli okončati većinu poslova oko uređenja dječjeg igrališta „Ciciban“ u Kranjčevićevoj ulici kod obdaništa „Leptirić“ (Kranjčevićeva 23).
30.06.2017.
Okončani radovi na sanaciji klizišta u Ulici Mehmeda Spahe
Sa poboljšanjem vremenskih prilika i dolaskom toplijeg vremena stekli su se uslovi za okončanje radova na sanaciji klizišta u Ulici Mehmeda Spahe 8 (Mjesna zajednica „Trg oslobođenja-Centar“).
29.06.2017.
Nastavak projekta na uklanjanju arhitektonskih barijera za lakše kretanje osoba sa invaliditetom
Uz finansijsku podršku Općine Centar započeo je projekat postavljanja položenih ivičnjaka na 23 pješačka prelaza s ciljem olakšanja svakodnevne komunikacije osobama sa invaliditetom.
29.06.2017.
Općina Centar izdvojila 10.000 KM Zavodu za sportsku medicinu
U Općini Centar potpisan je protokol o realizaciji granta za potrebe Javne ustanove „Zavod za sportsku medicinu Kantona Sarajevo“ u iznosu od 10.000 KM koji je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojen navedenoj zdravstvenoj ustanovi za ljekarske preglede sportista.
29.06.2017.
Uređena zelena površina uz stepenište u Pruščakovoj ulici
Kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije uslove za život Općina Centar svake godine izdvaja značajna sredstva za ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Poseban akcenat stavlja se na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju manjih javnih i zelenih površina koje najčešće koriste najmlađi stanovnici.
29.06.2017.
Besplatna škola plivanja za osnovce iz Centra
Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo ove godine izdvojila je 15.000 KM za školu plivanja za učenike osnovnih škola, a koja se realizuje u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ na Termalnoj rivijeri Ilidža.
28.06.2017.
Općina finansira edukaciju za programere, najdeficitarniji kadar u BiH
Nezaposlenost je jedan od gorućih problema u našoj, ali i mnogo razvijenijim zemljama. Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u svom programu smanjenje nezaposlenosti svrstao u vrh liste prioriteta, pa su tako pokrenuti mnogi projekti kako bi se u narednom periodu zaposlio što veći broj ljudi, a posebno mladih osoba.