Vijesti

01.06.2017.
Odata počast tragično stradalim sugrađanima u Jukićevoj ulici
Polaganjem cvijeća ispred spomen ploče u Jukićevoj ulici 116 na Koševskom brdu 1. juna 2017. godine obilježena je 25. godišnjica stradanja četvero naših sugrađana.
01.06.2017.
U nedjelju ekološka akcija čišćenja otvorenog dijela Koševskog potoka
Kako bi svojim građanima obezbijedila što ugodniji ambijent za život središnja sarajevska Općina predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem nastavlja praksu organiziranja ekoloških akcija čišćenja i uređenja javnih površina pod simboličnim nazivom „Neka Centar zablista“.
31.05.2017.
Započela akcija uređenja zelenih površina pod nazivom „Neka Centar zablista“
Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, u srijedu 31. maja 2017. godine, radnici Javnog komunalnog preduzeća „Park“ započeli su akciju uređenja zelenih površina na području Mjesne zajednice „Betanija-Šip“. Akcija je simbolično nazvana „Neka Centar zablista“.
31.05.2017.
Izgradnja stepeništa u ulici Hrastovi na Centru
Na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda u Centru, koji su potpisali načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Sela“ Sead Tutić, radnici ove firme su započeli sa izgradnjom novog stepeništa u ulici Hrastovi između brojeva 2 i 6.
31.05.2017.
Kampanja borbe protiv melanoma
Euromelanoma je evropska godišnja kampanja prevencije raka kože, a usmjerena je na podizanje svijesti o opasnostima, značaju rane dijagnoze i načinima liječenja ove bolesti.
31.05.2017.
Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže prioritetni projekat za stanovnike MZ „Hrastovi-Mrkovići“
U prostorijama Općine Centar održan je sastanak predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine sa članovima Savjeta Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“, koji ima za cilj poboljšanje saradnje predstavnika Općine Centar sa izabranim članovima savjeta mjesnih zajednica Centra kako bi se sagledali problemi stanovnika lokalne zajednice i efikasnije otklonile eventualne prepreke za početak realizacije kapitalnih projekata od značaja za život građana.
31.05.2017.
Tečaj crtanja i akvarela u Centru za kulturu
Pod vodstvom akademske slikarice, prof. Nerice Abdulić-Osmančević u prostorijama Javne ustanove Centar za kulturu (Jelićeva br.1), biće organizovan tečaj crtanja i akvarela. Realizacija tečaja planirana je za period od 5. do 30. juna 2017. godine.
31.05.2017.
U Centru za zdravo starenje upriličeno druženje sa članovima Udruženja “Češka beseda“
Predstavnici Udruženja građana češkog porijekla “Češka beseda“ Sarajevo, 31. maja 2017. godine upriličili su druženje sa članovima Centra za zdravo starenje.
30.05.2017.
Građani Sarajeva svakodnevno upućuju pohvale zbog početka rekonstrukcije Trga „Susan Sontag“
Početak radova na rekonstrukciji Pozorišnog trga „Susan Sontag“ ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu dočekan je sa velikim oduševljenjem naših sugrađana, pa su tako počele svakodnevno da pristižu pohvale u Općinu Centar. S obzirom da se radi o jednom od najznačajnijih projekata Općine Centar u 2017. godini, načelnik dr. Nedžad Ajnadžić se snažno založio i neposredno angažirao kako bi ova investicija bila uspješno realizovana.
30.05.2017.
Uskoro početak druge faze projekta gasifikacije naselja Kromolj, Slatina i Poljine
U prostorijama Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Sarajevogas“, u utorak, 30. maja 2017. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa direktoricom pomenutog preduzeća Nihadom Glamoč potpisao ugovor o nastavku realizacije projekta izgradnje distributivne gasne mreže u naseljima Kromolj, Slatina i Poljine.
30.05.2017.
Započeli radovi na sanaciji ulice Budakovići
Polovinom ovog mjeseca radnici firme „Bosman“ su započeli sanaciju ulice Budakovići između brojeva 1-29 i 2-34 (Mjesna zajednice „Bardakčije“).
30.05.2017.
Održana 11. sjednica Općinskog vijeća Centar
U ponedjeljak, 29. maja 2017. godine održana je 11. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo. Sjednicu je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
29.05.2017.
Izgradnja prvog „Ciciban“ igrališta u Centru biće završena do kraja ove sedmice
Radnici KJKP „Park“ su tokom izgradnje prvog „Ciciban“ dječijeg igrališta na području Centra, tačnije na uglu ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede na Koševskom Brdu, uspjeli postaviti novu ljuljašku, penjalicu, dvije klackalice, kao i postolje za novu njihalicu, te gumene podloge.
29.05.2017.
Za liječenje lica u stanju socijalne potrebe Općina obezbijedila 90.000 maraka
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, godinama pokazuje senzibilitet prema osobama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe. Jedan u nizu takvih primjera je i izdvajanje finansijskih sredstava u svrhu jednokratne novčane pomoći za troškove liječenja licima u stanju socijalne potrebe.
29.05.2017.
Završena sanacija klizišta u Nahorevskoj ulici 125
Tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Mibral“ d.o.o. Sarajevo, koja je odabrana na tenderu kao najpovoljniji izvođač radova, su okončali radove na sanaciji klizišta u Nahorevska 125 (Mjesna zajednica „pionirska dolina-Nahorevo“).
26.05.2017.
Usvojen novi pravilnik o raspodjeli za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić odobrio je izmjene Pravilnika o raspodjeli novčanih sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći licima u stanju socijalne potrebe. Izmjena pravilnika omogućava većem broju socijalno ugroženih osoba, sa mjestom prebivališta na području općine Centar, da ostvare ovo pravo, najviše jednom u toku kalendarske godine.
26.05.2017.
Završena procedura preimenovanja trga ispred zgrade Općine Centar
Postavljanjem tabli sa natpisom na kojima stoji Trg Prvog korpusa Armije RBiH na trgu ispred zgrade u kojoj su smještene Općina Centar i Kanton Sarajevo je zvanično završena procedura preimenovanja ovog trga u čast korpusa čija je zona djelovanja bila u Kantonu Sarajevo i čiji su pripadnici hrabro odbranili ovaj grad od napada i osvajanja agresorskih snaga predvođenih nekadašnjom Jugoslovenskom narodnom armijom.
26.05.2017.
Održana redovna sjednica Štaba civilne zaštite Općine Centar
U četvrtak, 25. maja 2017. godine održana je 3. redovna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Centar Sarajevo. Na ovoj sjednici, koju je vodio načelnik Štaba Vahid Bećirević, razmatrana je informacija o osposobljenosti Službe za medicinsku pomoć i izvještaj za 2016. godinu o aktivnostima Dobrovoljnog vatrogasnog društva ''Bjelave'' i Službe za zaštitu od požara koja djeluje u okviru ovog vatrogasnog društva.
25.05.2017.
Načelnik Ajnadžić posjetio Memorijalni centar u Potočarima
Predstavnice Udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenice i Žepe" ugostile su u Memorijalnom centru u Potočarima načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića.
25.05.2017.
Delegacija Općine Centar se upisala u knjigu žalosti povodom terorističkog napada u Manchesteru
Povodom terorističkog napada koji se desio u ponedjeljak 22. maja 2017. godine nakon koncerta pjevačice Ariane Grande u Manchesteru, kada su smrtno stradale 22 osobe, a najmanje njih 59 je povrijeđeno, Ambasada Velike Britanije u BiH otvorila je knjigu žalosti za žrtve terorističkog napada, u koju se mogu upisati svi građani BiH, koji to žele.